"DELFIA"


Sastojci
1 dl.jake crne kave
300 gr. čokolade za kuhanje
2 žlice konjaka ili ruma
1 žlica marmelade od naranče
250 gr. kokos-masnoće ili 250 gr. maslaca + 100 gr. sitnog kokos-brašna
2 jaja
2 žlice šećera
oko 100 gr.petit-keksa



i malo žele bonbona i grožđica

Priprema
Obložiti duguljasti kalup (za štrucu) pek-papirom.

U vreloj kavi rastopiti izlomljenu čokoladu, maslac, kokos, rum i marmeladu dok se ravnomerno sve ne rastopi i izjednači u glatku masu. Neka se prohladi.
Jaja dobro pjenasto umutiti sa šećerom dok se ne udvostruče i pobijele.
Dodati čokoladnoj masi i polako i pažljivo sve dobro izmiješati da postane glatko i homogeno.
Ova je smjesa dosta vodenasta, ali to vas ne treba brinuti, jer će se stisnuti kad se maslac i čokolada ohlade.


Izliti trećinu smjese u kalup, pa poredati sloj petit-keksa preko.
Zatim preliti drugom trećinom, prekriti keksima a zatim dodati malo bijelih grožđica ili sjeckanih žele 



bonbona (ja sam dodala samo malo grožđica) a možete i bez 
Preliti ostatkom čokolade i staviti u frižider na hlađenje.
Zaboraviti na kolač do sutradan ;)
Kolač prevrnuti na pladanj i ukrasiti ga žele-bombonama, ili orasima, ili bademima...
Rezati na lijepe fete i poslužiti :)
coolinarika.com