BAJADERA TORTA



Sastojci

1,5 l mleka
6 kesica pudinga oda vanile
15 kašika šećera
375 gr putera
250 gr šećera u prahu
300 gr mleveni keks
1 kašika kakaa
300 gr oraha
100-200 gr žele bombona
2 kesice šlag mleko koliko da se umuti šlag

Za krem
· 7 jaja
· 1,5 l mleka 




· 150 gr brašna
· 200 gr šećera
· 2 kesice vanilin šećera

Priprema
U mleku skuvati puding sa šećerom.
Dobro ohladiti, pa u to dodati predhodno umućen puter sa prah šećerom.
Podeliti na tri dela.
U prvi dodati mleveni keks i kakao.
U ovaj deo možete dodati i 100 gr suvog grožđa potopljenog u malo ruma i oceđenog.
U drugi dodati oklagijom drobljene orahe.
Treći deo može da ostane i bez ičega, ali ja stavljam seckane žele bonbone.
U pravougaoni đuveč pleh prvo sipati prvi deo, zatim drugi i na kraju treći.
Celu tortu premazati umućenim šlagom.
Ili prvo skuvati krem tako što ćete umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom u penastu i svetlu masu, dodajte 



kašiku po kašiku brašna, sve vreme muteći mikserom.

Sipati pola količine mleka i dobro promešati.
Osatatak mleka staviti u šerpu da provri i kada provri sipati smesu sa jajima i skuvati krem do željene gustine. Krem bi trebalo da je gušći. Dalji postupak je isti.

Posluživanje
Torta je vrlo izdašna i ukusna.
Pre služenja ostaviti je u frižideru da se ohladi.
coolinarika.com
Filed under  |