Torta od sira s jagodama


Sastojci
tijesto
3 jaja
6dkg šećera
6dkg brašna
malo praška za pecivo, malo kakaa
tijesto možete zamijenit i piškotama ili petit keksom


krema
1/2kg svježeg sira
1/2l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
1 van. šećer
7 dkg šećera u prahu



1 limunov sok (ja stavim i koricu)
1 šlag fiks (kremfiks)
po potrebi jedna kesica želatine u prahu

još potrebno
oko 1/2kg jagoda (može i manje) ili jedna tegla višanja
1 crveni preljev za torte
Priprema
1.
za tijesto: dobro smutit jaja sa šećerom, dodat brašno, prašak za pec, kakao, stavit u kalup (26cm) i peć na 160°C oko 15-20min.

Pečeno hladno tijesto malo poškropit mlijekom (ne vadit iz kalupa, možete ga samo odvojit od kalupa i vratit nazad, da vam poslije bude lakše izvadit tortu).

2.
Krema: slatko vrhnje ulupat u čvrsti šlag (dodajte 1 šlag fiks (kremfiks)), u to dodat sir, šećer, van šećer, limun, to bi vam trebalo bit dosta čvrsto, a ako nije onda dodajte 1 želatinu .

Kremu namazat na biskvit, po kremi 



složit jagode ili višnje, prelit preljevom za torte crvenim (to možete i nemorate) i ostavit u kalupu u hladnjaku par sati.
Coolinarka.com
Filed under  |