Sastojci 600 g pileceg belog mesa 5 jaja ( 2 sveza + 3 kuvana) 200 g kackavalja (trapista, gaude i sl.) 200 g mesnate slanine 1 glavica crnog luka 1 manja zemicka 1 kasika senfa so, biber, Vegeta
Priprema 1. Pilece filete samleti ali ostaviti i par celih kockica mesa, struca ce lepse izgledati u preseku. 2. Crni luk sitno iseckati i proprziti na ulju, a zemicku potopiti u malo mleka da omeksa. 3. Kackavalj i kuvana jaja iseci na sitnije kockice i izmesati sa belim mesom. 4. Dodati preostala jaja, crni luk, omeksalu zemicku, senf (ako volite, nije obavezno) i zacine po ukusu, po potrebi dodati i malo krusnih mrvica/prezle, a moze i koja kockica slaninice.;) 5. Kalup namazati margarinom i posuti mrvicama, obloziti tankim snitama slanine i staviti pripremljenu smesu. 6. Ako su snite slanine dugacke, prebaciti ih odgore preko struce i fino ususkati, slike pripreme . 7. Ova struca se moze pripremiti na dva nacina: 8. *1.* U veci, dublji pleh sipati vodu i staviti kalup sa mesom, pazeci da voda dopire do polovine kalupa. Peci
na 200 C oko 1 sat, a pri kraju pecenja izvaditi strucu iz kalupa i zapeci je jos malo, da dobije finu koricu… gotova struca i snitica. :) *2.* Na dno vatrostalne posude poredjati snite slanine, a preko njih staviti nasu mesnu strucu ( samo oblikovati kao veknicu, nije je potrebno oblagati slaninom). Negde na pola pecenja, oko mesa rasporediti isecene pecurke, strucu premazati kiselim vrhnjem i sve zajedno ispeci do kraja. Bon appetit!:) coolinarka.com
KROMPIR SA VRHNJEM
Obozavam ovu kombinaciju,nakon probanja,prvog zalogaja me potpuno osvojilo,a tako jednostavno za spremiti...
SASTOJCI• 980 g krompira• 200 g …Saznaj više
KRUMPIR ALA CARBONARA.
Jednostavno, brzo spravljeno jelo kao prilog ili glavno jelo.
SASTOJCI• 1 kg krumpira• 1 mali luk• 150 gr amakockica slanine/bacon• 300 ml sla…Saznaj više
PILETINA SA SEZAMOM. GOTOVA ZA 40 MIN!
U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke, osobito sezam. Kineska ga kuhinja poznaje već nekoliko tisuća godina, a…Saznaj više
VARIVO OD SVJEŽEG KUPUSA
Kupus, krumpir i fini kolutići hrenovke utopljeni u finom varivu ugodno će vas osvježiti nakon dnevnih obaveza.
SASTOJCI• 100 g crvene paprik…Saznaj više
RÖSTI. ZA 15 MIN!
Rösti je tradicionalno švicarsko jelo od ribanog i prženog krumpira. Obično se poslužuju kao prilog, no izvrsni su i kao glavno jelo uz, primjeric…Saznaj više
MUSAKA OD PATLIDŽANA U BEŠAMEL SOSUOdlican spoj koji ce vas oduseviti.
Sastojci3 manja patlidzana maslinovo ulje (za przenje patlidzana)
Za glavnu smjesu:· 250 gr mljevenog …Saznaj više
POHANE FETE ŠUNKE PUNJENE TRAPISTOM.
Laki doručak? Laki ručak? Brza večera? Iznenadni gosti?
BRZA VEČERA ZA 20 MINUTA.
Sastojci paran broj feta šunke/šunkarice/suhog kupovnog v…Saznaj više
SALATA OD KRASTAVCA I... ZA 5 MIN!
Ako jednog dana imamo malo veći i obilniji ručak, onda gledam da nam je sledeći dan ručak laganiji.
Danas je toliko hladno, da nema šanse da iz…Saznaj više