Sastojci
8 listova gotovog tankog tijesta za savijače
2 jabuke
200 g Pekmeza od šljiva Podravka
4 žlice mljevenih oraha
100-150 g maslaca
3-4 žlice krušnih mrvica
50 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema
1.
Na maslacu lagano popecite krušne mrvice. Jabuke ogulite i naribajte, dodajte im cimet, rum, šećer, vanilin šećer i pekmez od šljiva pa sve lagano izmiješajte.
2.
List tijesta poškropite rastopljenim maslacem, stavite drugi list, premažite četvrtinom popečenih mrvica i rasporedite četvrtinu smjese od jabuka. Pospite
dijelom mljevenih oraha i savijte savijaču. Na isti način pripremite ostale tri savijače.
3.
Složite ih u namašćen kalup, po želji premažite s malo maslaca i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30
minuta.
Posluživanje
Pečene savijače narežite i pospite šećerom u prahu.
Savjet
Okus savijače možete mijenjati izborom pekmeza, pa će uvijek biti pripremljena na nov način.
Coolinarka.com
3.
Složite ih u namašćen kalup, po želji premažite s malo maslaca i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30
minuta.
Posluživanje
Pečene savijače narežite i pospite šećerom u prahu.
Savjet
Okus savijače možete mijenjati izborom pekmeza, pa će uvijek biti pripremljena na nov način.
Coolinarka.com