Ploške sa orasima


Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
150 g šećera
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
30 g Kakaa u prahu Dolcela
Za kremu:
200 g mljevenih oraha
100 ml mlijeka
100 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
120 g margarina
Za nadjev:
250 g Nadjeva od višanja Podravka





50 ml vode
1-2 žlice rakije

Priprema
1.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno i kakao pa sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u namazanu i brašnom posutu tepsiju (36×20 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
2.
U međuvremenu, mlijeko zagrijte do vrenja, dodajte šećer, umiješajte orahe i na laganoj vatri kratko prokuhajte. Margarin pjenasto izmiješajte i dodajte u malo ohlađenu smjesu.
3.
Nadjev od višanja, vodu i rakiju kratko prokuhajte i malo ohladite pa premažite ohlađeni biskvit. Na to rasporedite 



pripremljenu kremu od oraha.
4.
Kolač dobro ohladite.
Posluživanje
Ploške s orasima poslužite narezane na kocke.

Savjet
Umjesto margarina možete upotrijebiti maslac.
Coolinarka.com