PREDIVAN KRUH. TAJNA SE KRIJE U PRAVILNOM OMJERU NAMJERNICA!


Sastojci:
700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
55o ml mlake vode
1 zlicica secera
2 zlicice soli
10 gr suvog kvasca ( ili oko 40 g svezeg )

Koristili smo:
Bijelo brašno glatko (TIP 550)

Priprema:
U 100 ml mlake vode umasajte suvi kvasac i 1 zlicicu secera. Ostavite na toplo da se kvasac aktivira



Pomesajte suve sastojke ( brasno, so ), i sa nadoslim kvascem i ostatkom mlake vode izmesajte mekano testo, koje se lepi. ( elektricnim mikserom sa nastavcima za testo ili varljacom ), prekrijte posudu sa testom i otsavite na toplom da stoji 1do jedan ipo sat. Ako zelite vise supljikav kruh sa varjacom izmesati jos jednom i neka stoji kratko.

Radnu povrsinu pospite bogato sa brasnom, testo sa varjacom istresite na brasno i sve krajeve presavijte ka unutra a zatim uvijte u veknu ( strudla/Rolat ), prebacite testo u nauljeni pleh i neka stoji dok se rerna grije. Zarezite nozom 3-4 reza. Na dno rerne stavite jednu plicu posudu u kojoj ste nalili vrele vode ali ne do vrha.U zagrejanu rernu pecite kruh zajedno sa vodom 10 min a zatim izvadite posudu sa vodom i 



nastavite kruh peci dok nepoprimi rumenu boju, ca 20 minuta. Peceni kruh izvadite na resetku da se ohladi.
coolinarika.com