– 1 žličica cimeta – ribana kora od jednog limuna – 50 g grožđica
Priprema
Kvasac i žličicu šećera otopiti u 5 žlica mlakog mlijeka, ostaviti na toplom 15 min Brašno prosijte u posudi dodajte sol, jaja šećer preostalo mlijeko rastopljeni maslac i uzdignuti kvasac i dobro izmješajte.Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu 50 min. Kad se digne podijelite ga na dva dijela.
Svaki dio posebno stavite na pobrašnjenu dasku i razvučete na debljinu 1/2 cm namažite polovicom nadjeva, zavijte, položite na namašten lim i ostavite još 10 minuta da se diže. Namažite ih jajetom i pecite u štednjaku na temperaturi od 200¨ 40 min Nadjev Izmješajte mak, šećer, vanil šećer, med, cimet i ribanu limunovu koricu.Mlijeko stavite da prokuha i njime prelijete
mak i dobro promiješajte.Dodajte grožđice i ohladite. Kad izvadite makovnjaču iz pećnice prekrijte ju navlaženom kuhinjskom krpom i tako nek se ohladi, korica će biti meka i soćnija.
Štrudla s trešnjama.
Volim ove fine jednostavne kolace!
Sastojci
1.kg trešanja
1.kg kora za savijače
Za filu:
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
(adsbygoogle = w…Saznaj više
VANIL KREM STRUDLA
Jako jednostavna,mirisljava i fina! Ukusom malo posijeca na krempitu...
SASTOJCI
• 500 gr koraza prvi fil• 3 veca jaja• 3 kasike secera• 1 sol…Saznaj više
ŠTRUDLA SA MAKOM. DIŠE I MIRIŠE!
Strudla je prelepa!
SastojciTesto (za 3 lista štrudle):900 gr brašna1 kom kora i sok limuna3-4 kom jaja1 kašičica soli4 -5 dl mleka50 gr kvasca2 …Saznaj više