– 1 žličica cimeta – ribana kora od jednog limuna – 50 g grožđica
Priprema
Kvasac i žličicu šećera otopiti u 5 žlica mlakog mlijeka, ostaviti na toplom 15 min Brašno prosijte u posudi dodajte sol, jaja šećer preostalo mlijeko rastopljeni maslac i uzdignuti kvasac i dobro izmješajte.Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu 50 min. Kad se digne podijelite ga na dva dijela.
Svaki dio posebno stavite na pobrašnjenu dasku i razvučete na debljinu 1/2 cm namažite polovicom nadjeva, zavijte, položite na namašten lim i ostavite još 10 minuta da se diže. Namažite ih jajetom i pecite u štednjaku na temperaturi od 200¨ 40 min Nadjev Izmješajte mak, šećer, vanil šećer, med, cimet i ribanu limunovu koricu.Mlijeko stavite da prokuha i njime prelijete
mak i dobro promiješajte.Dodajte grožđice i ohladite. Kad izvadite makovnjaču iz pećnice prekrijte ju navlaženom kuhinjskom krpom i tako nek se ohladi, korica će biti meka i soćnija.
VANIL KREM STRUDLA
Jako jednostavna,mirisljava i fina! Ukusom malo posijeca na krempitu...
SASTOJCI
• 500 gr koraza prvi fil• 3 veca jaja• 3 kasike secera• 1 sol…Saznaj više
Štrudla s trešnjama.
Volim ove fine jednostavne kolace!
Sastojci
1.kg trešanja
1.kg kora za savijače
Za filu:
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
(adsbygoogle = w…Saznaj više
BRZA I JEDNOSTAVNA SAVIJAČA.
Ako Vam ne ide od ruke razvlačenje kora, jednostavno rešenje jeste kupovanje istih, međutim nikad to nije to, bar za mene… Evo jedne divne, kombin…Saznaj više
ŠTRUDLA SA MAKOM. DIŠE I MIRIŠE!
Strudla je prelepa!
SastojciTesto (za 3 lista štrudle):900 gr brašna1 kom kora i sok limuna3-4 kom jaja1 kašičica soli4 -5 dl mleka50 gr kvasca2 …Saznaj više
DIGANA GIBANICA
Gibanica je super a recept odličan.
SASTOJCItijesto• 1 kg brašna za dizana tijesta• 15 dag maslaca• 10 dag šećera• 4 jaja• 4 dl mlijeka• 2 vre…Saznaj više
KOKOSNJAČA
SASTOJCITIJESTO 70 dkg brašna10 dkg šečera1 mala žlica soli10 dkg margarina ili maslaca1 i 1/2 kom svježeg kvasa 60gr3 žumanjka3 žlice ruma4 dcl ml…Saznaj više