Japanski cvijet


Sastojci
Sastojci za kore:
(Ispeći 2 kore po 8 bjelanjaka.)
8 bjelanjaka
120 g šećera u prahu
60 g mljevenih oraha
120 g rezanih oraha
Sastojci za kremu:
16 žumanjaka
150 g šećera u prahu
60 g oštrog brašna
50 g škrobnog brašna



2 vanilin šećera
6 dl mlijeka
200 g maslaca
200 mljevenih oraha (po želji)
2 šlag pjene
Sastojci za ukrašavanje:
5 dl vrhnja za šlag

Priprema
1.
1. Kore
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz

neprekidno mućenje. Lagano kuhačom umiješati mljevene i rezane orahe.
2. Koru peći na masnom papiru u pravokutnom pekaču veličine

40 cm x 37 cm oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

3. Hladnim korama odrezati trećinu, te od dvije trećine načiniti treću koru.
2.
4. Krema
Žumanjke, šećer i obje vrste brašna mutiti mikserom, preliti vrućim mlijekom i kuhati na laganoj vatri kao puding. Ohladiti.

5. U hladnu kremu mikserom umutiti umućen maslac. Po želji, u kremu umiješati 200 g mljevenih oraha.

3.
6. Čvrsto umutiti šlag pjenu. Kore premazivati prvo kremom, zatim šlagom.

7. Tortu izvana premazati 



kremom, ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i čuvati u hladnjaku najmanje 12 sati prije posluživanja.
4.
8. Savjet:

Ukoliko želite okruglu, manju tortu, ispecite 3 kore od 4 bjelanjka (kalup
promjera 28 cm), a ostale sastojke smanjite za četvrtinu.
Coolinarka.com
Filed under  |