Sastojci
Za osnova
1/2 l. jogurt
40 gr. zelatin
malo soli
3 supene zlice majonez
za nadjev
malo sargarepe seckane ili naribane
malo suvomesnati proizvod - najbolje pileci -naseckan
malo kaskaval ribani ili naseckan na kockice
malo naseckani kornison...
Priprema
1.
Nalijte zelatin sa vodom da se nabubri.
2.
Pomesajte jogurt i zelatin -te zagrevajte na tiho stalno mesajuci dok se zelatin ne otopi. Sklonite sa ringle i izmesajte sve sto ste pripremali za nadjev, dodajte
malo soli (ako stavite i sir morate biti oprezniji oko soljenja) stavite majonezu, sve dobro promesajte i stavite u modle koje ste prvo nakvasile sa vodom.Treba da se dobro ohladi kako bi se dobro zeliralo i onda okrenite i izvadite od modle. Najmanje je 4 sata, a mozete i tek sutra da to izvadite, sto znaci da kad spremate za neku slavu ili rodnjendan slobodno ga mozete pripremitei dan prije.
3.
Toliko oko ove prpreme.
4.
Uzivajte u predobar rezultat, jako dekorativno
5.
i tako dragi moji...bilo je za ovogodisnji Uskrs opet ova salatica...
Posluživanje
Ja sam htela premijerno nesto da izvedem u ove modle, pa resila da pripremim ovaj recept i stavila u modle za Praline te i krstila ih tako. Inace standardno sam spremala u pravougoni uzani kalup pa onda secem snite, nekad stavim u male posude koje mi imaju interesantan oblik, solje za kavu, kalup za panakotu, ma bas si dobro pustite fantaziju.
Sto se tice nadjeva,- bas sto volite i koju kombinaciju uz ovo volite, mozete da stavite. Mozete da stavite (nekad i to ja radila), nisam mesala nadjeve u jogurt, nego prvo izlijem malo od jogurta u modlu koju sam pripremila, sacekam malo da zelira, pa onda posipim od
pripremljeni nadjev i zalijem sa smesu od jogurta, pa opet sacekam i tako na redove dok sve ne potrosim. To sam radila kad sam spremala duplu dozu, u vecu modlu, ....hihi, ma fantazirala sam dok sam bila malo mladja, a sad…. napustamo malo po malo …prepustamo sve mladima, mi samo da podsetimo!
Hvala i uzivajte!
coolinarika.com