ČOKOLADNO MALINASTI OBLAK



Sastojci


Biskvit
5 jaja
10 kašika šećera
9 kašika ne prepunih brašna
50 ml mlijeka
50 ml ulja
4 kašike pune kvalitetnog kakaa
1 prašak za pecivo

Krema
500ml mlijeka
1 kesica praška za puding nougat premium
6 kašika šećera
100g čokolade za kuhanje
10 g mljevene želatine

I još
300ml vrhnja za šlag

Ganache
200 ml vrhnja za šlag
150 g čokolade za kuhanje
i još
300-400g svježih malina

PRIPREMA
Biskvit
Pripremimo okrugli kalup za tortu br.26 i obložimo dno sa papirom za pečenje.Rernu ugrijemo na 180 stepeni.
Cijela jaja mutimo sa šećerom dok ne pobijele i u njih dodamo ulje i mlijeko.Brašno pomiješamo sa praškom za pecivo i prosijemo u smjesu od jaja.Dodamo još i kakao i sve sjedinimo miješajući ručno žicom za mućenje.





Smjesu izlijemo u kalup i pečemo na 180 stepeni 25 do 30 minuta .Probamo da li je biskvit gotov tako što ga ubodemo sa čačkalicom i ako je suha vadimo iz rerne .Pokriti al folijom i neka se malo ohladi.

Prohlađeni biskvit izvadimo iz kalupa i prerežemo ga na dva dijela .Jedan stavimo na tanjir na kome ćemo slagati tortu i vratimo obruč oko njega.

Krema
Za kremu stavimo mlijeko na ringlu s tim da 1dl ostavimo za razmutit puding. U zdjelicu istresemo puding i 6 kašika šećera pa izmiješamo sa mlijekom .Kada mlijeko na ringli prokuha sjedinimo ga sa pudingom i vratimo na vatru i smanjimo temperaturu .Skuhamo kremu i u gotovu dodamo 100g čokolade za kuhanje,stalno miješajući da se otopi.Želatin sjediniti sa 3 kašike vode i sačekati da nabubri i umješati u vruć puding.Sve dobro sjediniti i ostaviti da se ohladi.Vrhnje umutiti i pomiješati ga sa ohlađenim pudingom .Sve zajedno dobro izraditi i dobiće se fina lagana krema .

Ganache
Vrhnje ugrijati na ringli ,ali paziti da ne dođe do tačke vrenja ,smaketi ga sa vatre pa umiješati čokoladu.Energičnim pokretima stalno miješati da se čokolade istopi .Ostaviti i to da se ohladi.

Tortu slažemo tako da na prvi dio biskvita stavimo maline ,količina po želji ,pa na njih 3/4 kreme pa drugi dio biskvita .Lagano pritisnemo rukama i od ostatka kreme pola namažemo po torti ,a 



pola ostavimo za ukras.Ganache izlijemo na kremu.Tortu ostavimo preko noći u frižideru.JA sam ostavila i dvije do tri kašike ganache pa pomiješala sa kremom od pudinga i time sutra ukrasila toru.Znači idući dan kada se torta dobro ohladila i stegla skinula sam obruč i tortu ukrasila ovom kremom i malinama.Koristila sam svježe maline za tortu,a smrznutim sam ukrašavala.Vi uradite po vašoj volji.

Poslužiti dobro ohlađeno!
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • BOGATA ČOKOLADNA TORTA Naziv sve govori, totalno čokoladična i preukusna. SASTOJCI200 g čokolade za kuvanje200 g putera1 kašika praha instant kafe170 g brašna1 kašičica p… Saznaj više
  • BAJADERA TORTA Sastojci1,5 l mleka 6 kesica pudinga oda vanile 15 kašika šećera 375 gr putera 250 gr šećera u prahu 300 gr mleveni keks 1 kašika kakaa300 gr oraha… Saznaj više
  • GROFICA! Ne znam koju reč da vam napišem pored ovog recepta,jednostavno-savršeno,savršeno od početka do kraja…  Sastojci 1 kora· 400 gr. mlevenog k… Saznaj više
  • KEKS TORTA! 30 MINUTA! Mmmm... Sastojci 500 g keksa 250 g putera 4 jaja 16 kašika šećera u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g mlevenih… Saznaj više
  • NETHERLINA SastojciPodloga· 250 g keksi · 50 g šećera · 100 g maslaca · 1 dl iscijeđenog soka od naranče· 1/2 žličice ekstrakta od narančePrva krema· 500 ml s… Saznaj više
  • MY HUANITA! Sastojci1l mleka 8 kasika secera 20 gr zelatina pola casemlake vode 600 gr slaga 450-500gr napolitanki (ja sam koristila sa lesnikom) (umesto keksa… Saznaj više
  • “RAZBRKANA” TORTA Sastojci· 300 + 100 gr biskote ("Lady Fingers", "Plazma") · 50 ml mleko · 50 ml jako kafe (espresso) · 4 kasike konjak (moze i rum ili neki drugi … Saznaj više
  • DAN I NOĆ TORTA! Fantastično brza, jednostavna i slasna torta! Uživajte! Sastojci Biskvit 280 gr mljevenih oraha 280 gr šećera 14 jaja 100 gr čokolade za kuhanje 4 … Saznaj više
  • TORTA S LJEŠNJACIMA I KARAMELOM SASTOJCIBiskvit• 8 kom bjelanaca• 140 gr šećera• 160 gr pečenih mljevenih lješnjaka• 2 kašike oštrog brašna• 2 kašike kakaoa• 1/2 kesice praška za … Saznaj više
  • TORTA IZNENAĐENJA! Lagana kremasta torta, bez pečenje, sa piškotama i kremom od mlečne i bele čokolade. SastojciZa krem· 100 g mlečne čokolade · 50 g bele čokolade· 2… Saznaj više