Odlični kiseli krastavci


NAJJEDNOSTAVNIJI I NAJSIGURNIJI NAČIN PRIPREME
Kiseli krastavci na način moje mame

Sastojci
20 kg krastavaca
6 litara vode
2 litre alkoholnog octa
20 dkg soli
30 dkg šećera
30 g papra u zrnu
50 g goruščice


grančice kopra

Priprema
1.
Operite krastavce i napunite staklenke.
2.
Pomiješajte vodu i ocat i u tome otopite šećer i sol (nije potrebno zagrijavati).
3.
U staklenke sa krastavcima stavite papra 10-ak zrnci, par grančica kopra i goruščicu.
4.
Zalijte pripremljenom otopinom.
5.
Na dno širokog lonca stavite kuhinjsku krpu i na to staklenke krastavaca. Pazite da se međusobno ne dodiruju kao ni sa stjenkama lonca.
6.
Stavite na peć i zagrijavajte vodu do vrenja.
7.
Kad se počnu stvarati mjehurići kao kod kuhane vode, isključite.
8.


Ako nemate više krastavaca za “dunstanje” (tako to zove moja mama), ostavite u loncu da se ohlade.
9.
Ako imate još krastavaca, onda lonac stavite pod pipu i tankim mlazom hladne vode izmijenite vruću za hladnu.
10.
Iz ohlađene vode izvadite staklenke i ponovite postupak “dunstanja” sa sljedećom turom.

Posluživanje
Zaboravih napomenuti na početku: kod ovakve pripreme krastavaca vodite računa da su staklenke dooobro zatvorene. Ja to provjeravam tako da svaku staklenku okrenem naopako…ne smije procuriti! To je bitno između ostalog i zato da vam prilikom dunstanja ili hlađenja voda ne uđe u staklenku.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • Kiseli krastavci Bez pasterizacije, brzo i lako se sprema… Sastojci oko 5 kg. krastavaca 2 litra vode 1 litar sirceta 500 gr. secera 6 kasika soli (adsbygoogle… Saznaj više
  • KAKO OSUŠITI ŠLJIVE U RERNI U 3 LAGANA KORAKA! SUHE ŠLJIVE ZA ZIMU.Svi mi znamo, da pored finog ukusa, šljiva posjeduje i mnoga ljekovita svojstva. Veoma je korisna zahvaljujući svom bogatom sas… Saznaj više
  • PEKMEZ OD SMOKAVA. Ovakve smokvice tj. pekmez od smokava me oduševio!!! Prava su delicija. Odličan i bez konkurencije. Sastojci 3 kg SMOKAVA 1 kg ŠEĆERA 4 limun… Saznaj više
  • Domaći kiseli krastavci  Divan način za pripremu krastavaca. Sastojci po želji malenih krastavaca po potrebi grančice kopra Otopina za kiseljenje 1 l vode 2 žlice š… Saznaj više
  • Odlični kiseli krastavci NAJJEDNOSTAVNIJI I NAJSIGURNIJI NAČIN PRIPREME Kiseli krastavci na način moje mame Sastojci 20 kg krastavaca 6 litara vode 2 litre alkoholnog octa… Saznaj više
  • TURŠIJA "SVE PO 2". BEZ KONZERVANSA! Jos jedan recept za lak nacin ukiseljenja povrca. Povrce koje je potrebno su: paradajez, paprika, karfiol, sargarepa i krastavci. Recept se tako naz… Saznaj više
  • Pekmez od smokava i naranča Krasan recept sa divnim okusom smokve i naranče..!! Oduševljena sam okusom. Sastojci 2 kg svježih smokava 2 naranče ( sok i kora ) 60 dag šećera 1… Saznaj više
  • Smokve sa crnim vinom Prava eksplozija divnih mirisa. Savršeno, za svaku preporuku. Sastojci 2 kg svježih smokava 500 gr šećera 2 dl crnog vina rum 1 dl likera od naran… Saznaj više
  • Ajvar iz pećnice Svatko ima svoj recept za ajvar. Ovaj je fenomenalan. Sastojci 6 kg crvene paprike-rog 2 kg paprike babure (žute) 3 kg patlidžana 2,5-3 dcl maslin… Saznaj više
  • Ljetni kiseli krastavci Pravi fini ljetni kiseli krastavci. Ovako kiseljene se voli ili ne voli. Sastojci 1kg domaćeg salatnog krastavaca (svijetli, bucmasti) 1 -2 dcl al… Saznaj više