Sastojci
Za tijesto:
4 jaja
125 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
2 žličice naribane narančine kore
100 g brašna
4 žlice mlačne vode
masnoća za namašćivanje kalupa
Za kremu:
500 ml mlijeka
1 vrećica pudinga od vanilije
100 g mekanog maslaca
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice mljevenih lješnjaka
po želji naribana narančina kora
3-4 žlice šećera
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2.
Razdvojite žumanjca i bjelanjke. Pjenasto izmiješajte žumanjca, šećer, vanilin šećer, narančinu koru i 4 žlice mlačne vode.
3.
Umiješajte brašno. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg pa ga umiješajte u tijesto. Premažite masnoćom kalup promjera 24 cm. Ulijte smjesu i pecite oko 20 minuta. Izvadite ga i ostavite da se ohladi.
4.
Puding i šećer pomiješajte s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhajte i skuhajte puding. Ohladite i
dodajte izrađeni maslac. Slatko vrhnje istucite u šlag i dodajte ga pudingu. Potom umiješajte lješnjake.
5.
Biskvit prerežite na dva dijela. Polovicom kreme premažite donji dio pa na nju stavite drugi dio biskvita. Ostatkom kreme premažite tortu odozgo i sa strane.
6.
Ukrasite krupnije naribanom narančinom korom… može i čokoladom:)
Posluživanje
Recept je iz knjige “Kolači s ljubavlju”.
Može se raditi i u obliku kocaka i peći u limu dimenzija 28x18 cm.
coolinarika.com