POPODNEVNI KOLAČ


Isprobani biskvit + sastojci kojisu bili u kući + malo mašte +malo vremena-- odličan, kremasti kolač!

SASTOJCI

KORA
• 3 jaja
• 1 korica i sok od naranče
• pola praška za pecivo
• 50 g gustina
• 200 g glatkog brašna
• 1 vanili šećer + 180 g šećera u prahu
• 2 žlice kakaa

• 3 žlice mlake vode

ZA NAMAKANJE i PREMAZ
• marmelada od marelice
• sok od 1 naranče



• 4 žlice mljevenih oraha

KREMA
• 1 puding od vanilije bez kuhanja
• 200 ml slatkog vrhnja
• 250 ml mlijeka

PRIPREMA
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjke istući sa šećerom i koricom naranče. Polako uliti i sok od naranče te na kraju vodu.
U drugoj zdjeli pomiješamo brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo.
Napravimo čvrst snijeg od bjelanjaka.
Pomiješamo smjesu sa žumanjcima i smjesu sa brašno.
Sve dobro sjedinimo i rukom dodajemo snijeg od bjelanjaka.
Stavite smjesu u veliki četvrtasti pleh od pećnice koji ste obložili papirom za pečenje i pecite biskvit na 180 stupnjeva 15-ak min.
Dok se biskvit peče, napravite kremu. Puding od vanilije bez kuhanja napravite sa slatkim vrhnjem i mlijekom. Krema je gotova za 3 minute.
Kad je biskvit pečen, pričekajte da se ohladi do kraja i onda ga prerežite na 3 jednake trake.
Marmeladu od marelice malo razvodnite sa sokom od naranče. Na podlogu stavite jednu traku biskvita i 



malo poškropite sokom od naranče. Kad se sok malo upije, premažite marmeladom,a preko marmelade stavite kremu.
Kremu pospite sa malo mljevenih oraha.
Postupak ponovljajte dok ne dođete do vrha.
Kolač dekorirajte po želji.
Kreme je bilo sasvim dovoljno za premazat cijeli kolač i za dekorirati ga.

Posluživanje
Poslužite ovaj kolač kao desert poslije dobrog ručka ili uz popodnevnu kavu.
Napravi se jako brzo i za pola sata hlađenja već je spreman za posluživanje.
coolinarika.com