Uz razno sezonsko voće ide i ovaj vrlo jednostavan kolač.
Sastojci
1 kg breskvi ili drugog sezonskog voća
2 jaja
1 čaša (2 dl) šećera
1 čaša (2d dl) jogurta ili kiselog vrhnja
2 čaše (2 dl) brašna
1/2 vrečice praška za pecivo
1 dl ulja
šećer u prahu
Priprema
1.
Pomiješati šećer i jaja, dodati vrhnje ( ili jogurt ) i ulje te na kraju brašno pomiješano sa praškom za peciva. Dobro izmiješati u glatku masu i malo posoliti
2.
Uliti pripremljenu masu u lim za pečenje premazan uljem i posut brašnom.
3.
Zapeći u pećnici 5 do 7 minuta, izvaditi te po površini tijesta rasporediti kriške breskvi ili nekog
drugog sezonskog voća.
4.
Nastaviti peči na temperaturi od 175° C još 35 minuta. Gotov kolač u limu za pečenje posipati šećerom u prahu.
coolinarika.com