Džem od marelica


Od svih džemova ovaj sa marelicom mi je najdraži.

Sastojci
5 kg očišćenih marelica
2 kg šećera
1 limun – sok


2 Vanilin šećera Dolcela

Priprema
1.
Marelice prepoloviti i očistiti od koštica. Izvagati 5 kg i posuti šećerom. Ostaviti stajati pokriveno na hladnom preko noći.
Poželjno je koristiti široku, dublju posudu kako džem ne bi prskao okolo, te da ima debelo dno, kako marelice ne bi zagorjele.
Kuhati džem na umjerenoj vatri oko 1,5-2 sata uz


povremeno miješanje. Pred kraj kuhanja dodati limunov sok.
2.
Vrući džem preliti u sterilizirane staklenke (oprane staklenke grijati na 100 ̊ C oko 15 minuta) i zatvoriti. Džem čuvati na suhom i hladnom mjestu.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • Ajvar iz pećnice Svatko ima svoj recept za ajvar. Ovaj je fenomenalan. Sastojci 6 kg crvene paprike-rog 2 kg paprike babure (žute) 3 kg patlidžana 2,5-3 dcl maslin… Saznaj više
  • PEKMEZ OD SMOKAVA. Ovakve smokvice tj. pekmez od smokava me oduševio!!! Prava su delicija. Odličan i bez konkurencije. Sastojci 3 kg SMOKAVA 1 kg ŠEĆERA 4 limun… Saznaj više
  • TURŠIJA "SVE PO 2". BEZ KONZERVANSA! Jos jedan recept za lak nacin ukiseljenja povrca. Povrce koje je potrebno su: paradajez, paprika, karfiol, sargarepa i krastavci. Recept se tako naz… Saznaj više
  • Odlični kiseli krastavci NAJJEDNOSTAVNIJI I NAJSIGURNIJI NAČIN PRIPREME Kiseli krastavci na način moje mame Sastojci 20 kg krastavaca 6 litara vode 2 litre alkoholnog octa… Saznaj više
  • Pekmez od smokava i naranča Krasan recept sa divnim okusom smokve i naranče..!! Oduševljena sam okusom. Sastojci 2 kg svježih smokava 2 naranče ( sok i kora ) 60 dag šećera 1… Saznaj više
  • Smokve sa crnim vinom Prava eksplozija divnih mirisa. Savršeno, za svaku preporuku. Sastojci 2 kg svježih smokava 500 gr šećera 2 dl crnog vina rum 1 dl likera od naran… Saznaj više
  • Ljetni kiseli krastavci Pravi fini ljetni kiseli krastavci. Ovako kiseljene se voli ili ne voli. Sastojci 1kg domaćeg salatnog krastavaca (svijetli, bucmasti) 1 -2 dcl al… Saznaj više
  • Kiseli krastavci Bez pasterizacije, brzo i lako se sprema… Sastojci oko 5 kg. krastavaca 2 litra vode 1 litar sirceta 500 gr. secera 6 kasika soli (adsbygoogle… Saznaj više
  • KAKO OSUŠITI ŠLJIVE U RERNI U 3 LAGANA KORAKA! SUHE ŠLJIVE ZA ZIMU.Svi mi znamo, da pored finog ukusa, šljiva posjeduje i mnoga ljekovita svojstva. Veoma je korisna zahvaljujući svom bogatom sas… Saznaj više
  • Pekmez od smokava Po originalnom receptu, smokve se ogule, samelju na masini za meso i propasiraju da se odstrane semenkice..Po nagovoru sina, nisam odvajala semenki… Saznaj više