NON PLUS ULTRA. IDEALAN SITNI KOLAČIĆ.



SASTOJCI
Za prhko tijesto
• 250 g brašna
• 250 g maslaca ili margarina
• 3 žumanjca




• 60 g šećera

bijele kapice
• 3 bjelanjka
• 200 g šećera u prahu

I još
• pekmez koji najviše volite za spajanje kolačića

PRIPREMA
1. Od svih sastojaka umijesiti prhko tijesto. S obzirom da je malo mekše i podatno, pustiti ga da odleži umotano u prozirnu foliju bar 30 minuta na hladnome.
2. Nakon što je tijesto odstajalo,razvaljati ga na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 2-3 mm pa malim čašicama ili modlicama izrezivati krugove. Neka vam čašica bude što manja (cca 2-3 cm promjera) jer non plus ultra je najljepši kada je veličine gotovo jednog zalogaja. Slagati krugove u lim na papir za pečenje u malim razmacima.
3. Bjelanjke miksati dok ne postanu potpuno čvrsti, tada dodati šećer i miksati dok masa ne postane potpuno sjajna i čvrsta. Premjestiti snijeg u špricu ili vrećicu za ukrašavanje pa nanijeti na svaki krug malo te smjese. Neka do ruba kruha ostane 2 mm jer će se 



prilikom pečenja beze smjesa proširiti i zauzeti cijelu površinu kolačića.
4. Peći u prethodno zagrijanoj pečnicina 160ºC 20 minuta. Kapice moraju samo blago požutiti i ne smiju se nikako prepeći.
5. Pečene kolačiće premazivati pekmezom i spojiti. Čuvati u zatvorenoj kutiji do posluživanja. Dobar tek!
recipeci.com