EUROKREM ROLNICE SA ORASIMA.


JEDNOSTAVNE ZA PRIPREMU!

SASTOJCI:
800 gr oštrog brašna
1 svež kvasac (ko želi može zameniti suvim)
4 dcl jogurta 3,2% mm
2 kašikice šećera
1 kašika brašna
1 jaje
1 žumance
60 gr margarina
4 kašike šećera
1 kašikica soli


ZA FIL:
oko 450 gr mekog (lakog za mazanje) eurokrema (eto zašto nam treba „no name“ eurokrem
150 gr mlevenih orasa

I JOŠ:
60 gr otopljenog margarina za premazivanje
prah šećer za posipanje gotovih rolni
malo ulja za dizanje testa

PRIPREMA:
Jogurt ugrejte da bude mlak, ne previše topao, ne hladan. Malo će izgledati kao da se usirio 🙂 …nema veze 🙂 Izmrvite u njega kvasac, dodajte šećer (onih 2 kašikice) i pospite brašnom (ona 1 kašika). Ostavite da kvasac nadodje.



Brašno sipajte u veću posudu, pa dodajte preostali šećer, so, izmešajte. Dodajte jaje, žumance, otopljeni puter i nadošao kvasac sa jogurtom. Sve dobro umutite mikserom sa dodacima za testo, dotle dok se ne odvaja od posude, pa onda još malo, da bude glatko testo.
U čistu posudu sipajte ulja da prekrije dno. Pripremljeno testo uvaljajte sa svih strana u ulje, prekrijte streč folijom i stavite na toplo da naraste na duplu veličinu. Ja ovaj deo sa uljem u zadnje vreme praktikujem, jer se pokazalo da mi je tako mnogo lakše raditi sa testom, čak i ako je mekše, nakon dizanja. Takodje, i ako je tvrdje, elastičnije bude i lepše se razvija. Vi kako želite 

Kada je testo naraslo, izvadite ga na lagano pobrašnavljenu podlogu, oblikujte u pravougaonik, pa razvijte što više možete, a da bude kako – tako pravilno 🙂 Nemojte da bude pretanko, nekih 1/2 cm bi bilo ok.
Kada ste razvili testo, nemojte se zaleteti kao ja! Počela sam seći…pre nego što sam namazala, no, stala sam na nekom delu 🙂 Dakle, razvijenu testo, a neisečeno namažite od ivice do ivice eurokremom, nakon toga pospite mlevenim orasima. Malo ih možete utisnuti u eurokrem (što sam takodje zaboravila).
Tako namazano testo isecite po dužini u 4 trake, pa popreko na 5 traka, da dobijete 20 pravougaonika.
Tepsiju malo navlažite, pa stavite papir za pečenje da je i sa strane prekrije (ovo u slučaju da eurokrem curi, no meni se to nije desilo). Urolajte svaki pravougaonik po dužoj stranici, da dobijete duže rolne, ne debele 🙂
Tako urolane rolne poslažite u 



tepsiju, slažući ih jednu iza druge, da im se krajevi nadovezuju. Takodje slažite ih tako da se, kada narastu pri pečenju, spoje, kako bi sa strane bile mekane, bez korice.
…premazane margarinom…
…narasle…

Tako poslagane rolne premažite sa otopljenih preostalih 60 gr margarina. Ostavite ih da narastu na toplom.
Stavite ih da se peku na 200°C dok ne porumene, kada porumene, pokrijte ih sa papirom za pečenje ili folijom, pa pecite još 5 minuta. Izvadite, ostavite 15-tak minuta da se prohlade. Nakon toga, pospite ih šećerom u prahu. Ostaje da uživate, prijatno!
Što se nas tiče, bile su odlične, uživali smo kako u večeri, tako i u užini, jer su i sutradan bile ukusne.

brzoukusno.blogspot.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • VRHUNSKI UŽITAK. U KOME CE UZIVATI VASA OBITELJ. OBAVEZNO PROBAJTE OVAJ ODLICNI RECEPT. Vrhunski užitak je fantastično sočan kolač sa kremom od žumanaca i šamom kao… Saznaj više
  • SUPER UKUSNI BIJELI KOLAČ. SUPER UKUSNI KREMASTI KOLAČ. Sastojci BISKVIT 6 bjelanjka 10 dkg šećera u prahu 1 velika žlica octa KREMA 6 žumanjaka 5 dkg šečera u prahu 2 velike… Saznaj više
  • NAJDRAŽI STARINSKI KOLAČ. Prolećno testo ili Lurdska pita. SASTOJCI • 250 gr masti (može i malsac ili margarin) • 200 gr šećera • 6 kom belanaca • 250 gr mlevenih oraha … Saznaj više
  • Srneći hrbat s jagodama. NEĆETE SE POKAJATI AKO NAPRAVITE OVAJ KOLAČ. Sastojci 5 jaja 5 kasika secera 1 kasika ulja 5 kasika brasna 1/2 praska za pecivo Fil od jagoda 1/2 k… Saznaj više
  • Brza vienetta. BRZI KOLAČ ZA LIJENE DOMAĆICE. Sastojci 0,5 l tekućeg šlaga 0,5 l kiselog vrhnja 15 dkg šećera 15 dkg čokolade (adsbygoogle = window.adsbygoog… Saznaj više
  • STARINSKI KREMASTI KOLAČ. Indijanka. STARINSKI KREMASTI KOLAČ IZ BAKINE SVESKE. Sastojci Biskvit 6 bjelanjaka 20 dag šećera 2 žlice brašna 20 dag mljevenih oraha Krema 6 žumanjaka 6 … Saznaj više
  • NUTMA - PATIŠPANJA. Neko ga zove nutma, neko patišpanja, neko bučma, u suštini sve je isto samo drugi naziv od mjesta do mjesta. Bosanski kolač…Postoji jedna priča o nu… Saznaj više
  • KOLAČ KOJI MORATE PROBATI. Prizrenka. PITA IZ JUŽNOG DIJELA SRBIJE KOJU MORATE PROBATI. Sastojci: Testo 250 ml vode 250 ml ulja 3 šolje brašna 250 g mlevenih oraha (adsbygoogle = wi… Saznaj više
  • Čokoladni tekući kolač. SOČNI KOLAČ ZA 20 MIN U PAR JEDNOSTAVNIH POTEZA!!!! Sastojci 25 dag maslaca 30 dag šećera 6 kom jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).… Saznaj više
  • ČOKO-ORANŽ KOCKE. ZA 20 MINUTA!Ukusne i osvežavajuće, a lake za napraviti. Sastojci 300 g mlevene plazme 200 g mlevenih oraha 250 g putera (adsbygoogle = window.adsbygoogle … Saznaj više