Sočne kocke u kombinaciji maka i trešanja a biskvit je bez jaja. Kad se kolač rashladi jako je osvježavajući.
Sastojci
biskvit
2 čaše voćnog jogurta od jagoda
1/2 čaše mlijeka
1 čaša bijelog šećera
1/2čaše smeđeg šećera
1 vanilin šećer
1 čaša griza
2 čaše brašna
1 pecilni prašak
1 čaša ulja
5 v,žlica nesamljevenog maka
30 dkg trešanja
nadjev
70 dkg trešanja
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 m,žlica cimeta(ja sam stavila punu u vrh)
1 kesica pudinga od jagoda
2 žlice smeđeg šećera(za puding)
malo više od 1/2 l vode
Priprema
1.
BISKVIT:
-mali visoki pleh 20/40 cm obložite pek papirom
-pećnicu ugrijati na 180 C
-mjera je čaša od jogurta
-u zdjeli promiješati jogurt,šećer i v.šećer dok se šećer malo ne otopi a onda dodati mlijekoi ulje i promiješati,dodati griz i postepeno brašno promiješano sa praškom za pecivo na kraju dodati
mak(ako vam se čini da je pregusto dodajte još malo mlijeka)
-u smijesu umiješati očišćene trešnje,sasuti u pleh,poravnati i peći oko 30 min
2.
NADJEV:
-dok se biskvit hladi skuhati nadjev
-u lonac staviti kuhati očišćene trešnje sa šećerom,v.šećerom,cimetom i malo vode,neka kuha par minuta a onda dodati ostatak vode i kuhati dok trešnje malo ne omekšaju ali da se ne prekuhaju i postanu gnjecave
-trešnje izvaditi sa šupljikavom žlicom i rasporediti po biskvitu
-u tekućini skuhati puding promiješan sa smeđim šećerom i vodom,preliti ga po trešnjama i poravnati te ohladiti u hladnjaku da se stegne
Posluživanje
poslužiti dobro rashlađeno.
coolinarika.com