Predobar, kremast, savršen sladoled.
Sastojci
6 jaja
12 žlica šećera
1 čašica kiselog vrhnja
2 vrećice šlag pjene
Priprema
1.
Žumanjke i šećer dobro istući.
2.
U smjesu žumanjaka i šećera dodati kiselo vrhnje i izmješati.
3.
Posebno izmješati 2 šlag pjene ili šlag kreme.
Ja obično koristim šlag pjene.
4.
Posebno istući bjelanjke u čvrst snijeg.
5.
Zatim sve skupa izmješati, više nije potreban mikser, nego žlicom.
Znači smjesu žumanjaka i kiselog vrhnja, tučene bjelanjke i šlag pjene.
6.
U dobivenu smjesu po želji dodati mljevene ili sjeckane orahe, grožđice, sjeckano voće, čokoladu u prahu, komadiće čokolade i štošta drugo što vam se sviđa.
7.
Zamrznuti smjesu, nije potrebno čak ni mješati dok se smrzava.
8.
Od ove smjese dobije se jedna kutija veličine većeg Quattro sladoleda i jedna manja kutija istog sladoleda.
9.
Po želji možete praviti pola smjese.
10.
Preko sladoleda stavite preljev, bilo čokoladni, bilo voćni, bilo što vama drago.
Ja obično koristim preljev od višanja i trešanja kojeg sada momentalno najviše imam.
11.
Znam da mnogi zaziru od svježih jaja u sladoledu, pa stoga mogu žumanjke sa šećerom lagano termički obraditi i nastaviti s dodavanjem drugim sastojaka nakon hlađenja.
12.
Prije posluživanja ostaviti sladoled nekoliko minuta na sobnoj temperaturi jer ćete lakše žlicom za sladoled oblikovati lijepe kuglice.
coolinarika.com