Stari recept za SLASNU PITU koja se topi u ustima.
Sastojci
5 jaja
1.5 solja secera
pola solje mleka
1 solja ulja
2 solje brasna
kesica praska za peciva
Nadev
2 kg jabuka ( krupniji )
200 g secera
malo Cimeta mljevenog Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela
Solja velika od caja. Oko 3 dl.
Priprema
1.
Dobro umutite jaja sa secerom, pa dodati mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo. Polivinu testa sipati u podmazanu i brasnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapece.
2.
Za nadev ocistiti i izrendati jabuke, pomesati ih sa secerom i dinstati dok sav sok ne ispari Dodati cimet i vaniliju secer, promesati i pazljivo sipati na testo
Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolac u pecnicu. Peci do kraja. Proveriti sa cackalicom.
Peci na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pecnici.
3.
Pecen i ohladjen kolac seci na kocke, a po zelji posuti sa secerom u prahu.
coolinarika.com