Ovo je varijacija na temu Mikado oblatne. Ko voli cokoladu sa ekspandiranim pirincem (rizom) dopasce mu se i ove oblatne.
SASTOJCI
Ja sam pravila samo pola mere ovog puta
• 125 gr mleka u prahu
• 50 ml vode
• 50 do 70 gr secera
• 125 gr margarina
• 2 kasike dzema od jagode, maline ili ribizle
• 50 gr ekspandiranog pirinca (rize)
• 1 list oblatne
PRIPREMA
Uspinovati secer i vodu, dodati margarin i pustiti da vri 4-5 min.
Zatim dodati dzem, dobro promesati i na kraju dodati mleko u prahu.
Kada je masa dobro promesana sve to preliti preko ekspandiranog pirinca koji ste stavili u posebnuposudu.
Promesati i izliti na oblatnu koju ste prethodno presekli na pola po sirini.
Odozgo poklopiti drugom polovinom i pritisnuti.
Nakon 10-15 min. nanesite glazuru od malo rastopljene bele cokolade sa par kapi ulja.
Ja sam ovog puta pravila samo pola mere pa mi je zato bio dovoljan samo jedan list oblatne.
coolinarika.com