TIKVICE KEBAB.



JEDNOSTAVNI RUČAK KOJIM ĆETE IZNENADITI SVAKOG GOSTA.

Kebab sa mljevenim meso i tikvicama,fino socno.

SASTOJCI
500g mljevenog mesa/junetina
1 manji luk
3-4 češnjeva češnjaka
1 jaje
1žlica mrvica/opcionalno
1/4 žličice ljute paprike
1žličica timijana
1/2žličice kumina
sol,papar

TIKVICE
3-4 srednje tikvice


2žlice maslinovog ulja
sol

OSTALO
2žlice ulja/za foliju
100g ribanog sira/gauda isl.

PRIPREMA
Pripremite meso:
U posudu stavite mljeven meso.Naribajte luk i cesnjak na ribezu.Dodajte jaje,mrvice,sol,papar,ljute papricice ,timijan i cumin.Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto.
Zagrite suhu tavu pa na njoj prepecite malo meso da vidite dali vam odgovara zacinjenost.Odlozite meso u frizider na pola sata.
Operite i osusite tikvice.Narezite ih na fetice jednake debljine ,pazite da budu ravno izrezane ,estetike radi.
Stavi te ih u zdjelu pouljite posolite.
SLzite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 fetice tikvica.Provucite raznjic ,lagano zarolajte da


se formira i stisnite.
Narezite komade alufolije pa je premazite lagao sa uljem.Polslozite u svaki komad folije jedan raznjic,zatvorite foliju pa stavite peci u zagrijanu pecnicu na 180-200C 30-40min.
Nakon toga otovorite kebabe pa ih pospite ribanim sirom.Zapecite sve 10 min.

Posluživanje
Servirajte uz meza salate.Ja sam servirala uz pecene paprike sa zelim maslinama i dinstanim mahunama,
coolinarika.com