ROLAT OD MLJEVENOG MESA!



Mozda sam jednostavno mogla dati naziv slani rolat sa mljevenim mesom, ali tako mi je zapisan. Ovo je od jednog natjecaja Veste zene, daleke neke godine je bilo. Nemoj ti mi samo rece da je komlikovano, moj najstariji sin kade je bio setoodelenac ovo je sam pravio zajedno sa jedan njegov drug.. voljeli oni puno da probaju … a i poznalo se po njima, imaju do dan danas visak kilograma

SASTOJCI
Za mesnu podogu
500 gr. mleveno meso
jedna glavica crni luk
2 broja jaja
cesne luk
2 kriski hleba


vegeta, sol, biber mleveni, persin

ZA PALAČINKU
4 jaja
2 zlice brasna
50 gr. ribani sir

ZA FIL
50 gr. varenu mrkvu
50 gr seckana sunka
50 gr. seckani kiseli krastavcici (kornisoni)
50 gr. seckani kaskaval
2 jaja od koji jedno kuhano

Priprema
Iseckanmo sunku, krstavcici i kaskaval, isto tako i mrkvu, jedno kuvno jaje izrendamo, a uno drugo zivo stavimo u ovu smjesu i izmesamo – to nam je vec nastao fil.
Dodamo u mljeveno mesto i izmesamo seckani crni luk, cesnjak, 2 jaja, 2 kriske hleba predhodno potopljene u vodu, dodamo persin, so, vegetu, biber, ostavimo da odstoji malo kako bi sve postalo bas onako kompaktno.
Za palacinku: Mutimo jaja ko za tortu, dodamo zlicu brasna i sir, i stavimo da se pece tacno u pleh koji je po duzini 30 sm. i sirina 20 sm.na koji predhodno ste izlili jedan fildjan za kafu od onih mnjih ulje, stavili u pecnicu da se malo ulje zagrije. Pece se 3 min. izvadite i zarolajte u krpu.


Sad od mljeveno meso napravimo na celofan ili najlon folija koru koja je podloga za sve ostalo u duzini od 30 sm.
Na ovako spremljenu koru od mesa postavimo vec ohladjenu koru palacinke, na nju na jedan kraj stavimo fil i zavijemo u rolat pomocu najlon foliju na koja smo napravili koru od mesa.
Kad smo to zarolali stavimo u isti pleh u koji smo pekli palacinku, zalijemo ovako spremljeni rolat sa vrucim uljem (to se pravi kao ne bi kasnije ispucala kora mesa) i stavimo u zagrijanu pecnicu ovo ispecit. Pece se 30 min.

To je to dragi moi, nek vam je u slast.

Posluživanje
Mljeveno meso je mesavina junetine i svinjetine.
Ovaj rolat se bolje sece kad je vec puno ohladjeni, onda su bas lepe snite.. ja to sekla danas vruce.
Pogodan je za mezeluk, za dopunenje ordevera i kako vam volja. Dekorisajte isto tako kako vam volja, moze trpit majonezu.
stavim nekad i u duboko, nije lose, ali nije nit ono pravo kad je sveze.
coolinarika.com