Bez brašna. Pravim ga godinama , svima se sviđa , jednostavan i brz za pripremu , nema puno sudova za pranje…i što je najvažnije vrlo ukusan !
SASTOJCI
• 6 jaja
• 12 kašika šećera
• 1/2 pakle (125g) margarina
• 1kesica praška za pecivo
• 1 kesica (5g) cimeta
• 200g mlevenog maka
Čokoladna glazura
• 100g čokolade
• 100ml slatke pavlake
PRIRPEMA
Uzmite tri posude. U jednu stavite žumanca, u drugu belanca a u treću margarin (ili maslac).
U žumanca dodajte 6 kašika šećera i umutite mikserom dok ne “pobele”. Margarin penasto umutite.
Sjedinite mikserom žumanca i margarin. Dodajte mak pomešan sa cimetom i praškom za pecivo i umutite. Belanca umutite u čvrstu penu sa 6 kašika šećera.
Kašikom dodajte umućena belanca u masu sa makom i lagano izmešajte (kašikom).
Pecite na 180-200C , u plehu dimenzija (gore-dole) 20×30 cm.
Glazura
Pavlaku zagrejte (do pred ključanje) pa sklonite sa vatre i ubacite na kockice izlomljenu čokoladu. Izmešajte dobro i prelijte preko kolača.
Glazuru možete napraviti i bez pavlake na neki od svojih načina.
coolinarika.com