KOLAČ SA JAGODAMA BEZ JAJA.



Biskvit za ovaj kolač je bez jaja, malo je neobičnog okusa, spoj jagoda, pudinga i šlaga nadopunjuju ga......

SASTOJCI
Biskvit
3 dcl jogurta
1 dcl ulja
1 dcl šećera
3 dcl mekog brašna
1 vanilin šećer
1 žličica soda bikarbone
limun korica

Fil
2 vrečice
pudinga od jagode


4 žlice šećera
8 dcl mlijeka
2 dcl vrhnja za šlag
1 kg jagoda

Ukras
3-4 dcl vrhnja za šlag
jagode

PRIPREMA
1. Sastojke za biskvit izradite mikserom, usipajte u namazanu i brašnom posutu tepsiju, pecite na 160-180 C 20-30 minuta dok biskvit porumeni.
2. Puding i šećer izmješajte sa malo hladnog mlijeka i ukuhajte u ostatku mlijeka.
3. Maknite sa vatre, prekrijte prozirnom prijanjajućom folijom i pustite da se ohladi.
4. Hladan puding izradite mikserom, dodajte čvrsto izrađeno tekuće vrhnje za šlag i zajedno sjedinite.
5. Jagode izrežite na polovice, poslažite ih po biskvitu.


6. Preko jagoda stavite fil i na njega čvrsto ulupan šlag.
7. Ukrasite jagodama.
8. Ako želite slađe, povećajte količinu šećera.
9. Veličina tepsije je 38x22
Dobar tek !
coolinarika.com