Sastojci Potrebno je: 200 g kuvane piletine 200 g pečenog blago slanog kikirikija 100 g pečenog susama
200 g kisele pavlake 200 g majoneza
Priprema 1
Kuvanu piletinu iseckati na kockice. Blago slani pečeni kikiriki staviti u najlon kesu zavezati i istući tučkom za meso. Susam staviti u suvu posudu i na vatri uz stalno mešanje ispeći da dobije svetlo žutu boju. Izmešati majonez i kiselu pavlaku. U posudu staviti
seckanu piletinu, kikiriki i susam, dodati majonez i kiselu pavlaku i po ukusu ako treba soli. Dobro izmešati ohladiti i servirati. recepti.com
Ovo je jelo za specijalne prilike!
Evo jos jednog jela za specijalne prilike, moze biti toplo predjelo, prilog ili glavno jelo. Lagani, prozracni, kremasti, predivne strukture i uk…Saznaj više
PRELIVENI ZAPEČENI KROMPIRIĆI
Uz dodatak pecenju odlicna kombinacija,fali jos salata po zelji i pun pogodak.
Sastojci880 g krompira1 crni luk (60 g)200 ml vrhnja za kuhanjeVeg…Saznaj više
POHOVANE PAPRIKE SA SIROM I ŠUNKOM
Veoma ukusno. Budete siti, a nema težine u stomaku.
Sastojci8-10 pečenih šiljatih paprika300g feta sira150g kačkavalja100g šunke
(adsbygoog…Saznaj više
PEČENI KRUMPIR ZA POLA SATA!
Malo neobično ali je mirisan, sočan i ukusan.
SASTOJCI
1 kg krumpira5 dkg margarina0,5 dl maslinovog ulja1 režanj češnjakasol, peršinPRIPREMA1.kru…Saznaj više
HRSKAVE PILEĆE TORTILE
Još jedan način kako iskoristiti višak pilećeg mesa iz supe, ili, ako imate preostalo meso od jučerašnjeg ručka, upotrebite ga za ovo jelo.SASTOJ…Saznaj više
RUČAK ZA PRSTE POLIZAT.
SA BELIM MESOM SE NEMOŽE POGRIJEŠITI.
Bajadera od belog mesa.
Sastojci2 filea pileceg belog mesa2oo gr kackavalja300 gr suvog vrata
(adsbygoogle…Saznaj više