Pravi kolačić, bez pečenja…kombinacija želea od bresaka, slatkog i kiselog vrhnja….slatko osvježenje ….
Sastojci
žele od bresaka
1 litar vode
10 žlica šećera
oko 1/2 kg bresaka
2 pudinga od vanilije
Krema
3 dcl slatkog vrhnja
2 dcl kiselog vrhnja
4 žlice šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica želatine (po želji)
Još potrebno
petit keks po potrebi
Priprema
Od litre vode odvojiti koliko je dovoljno da se umuti puding.
Ostatak staviti kuhati zajedno sa šećerom, kad provre dodati breskve isječene na sitne komadiće, kuhati par minuta, pa u to dodati puding.
Mješati dok se ne zgusne.
U tučeno slatko vrhnje dodati kiselo vrhnje pomješano sa šećerom.Po želji dodati želatinu, za moj ukus nije potrebno.
U prikladan pleh slagati petit keks ( ja sam u pleh 20×30), izliti vruću kremu od bresaka, pa opet petit keks pa na ohlađeno staviti tučeno vrhnje.
Dobro, dobro ohladiti….
Posluživanje
Ja sam uz breskve dodala i 2-3 kajsije, a može i s drugim voćem…
coolinarika.com