Kuvani đevrek.


Jako dobar RECEPT za hrskave DOMAĆE ĐEVREKE fantastičnog ukusa.

Sastojci

za 12 manjih đevreka:
300 ml vode
150 g susama
500-700 g brašna


50 ml ulja
25 g svežeg kvasca
1 kašičica meda
so

Priprema
1.
U 100 ml mlake vode rastopiti kvasac, uz dodatak kašičiće meda i ostavite da naraste.
2.
Zamesiti testo od kvasca, brašna, ulja, soli. Ostaviti pola sata da naraste. Ovaj postupak ponoviti tri puta. Testo treba da bude malo tvrđe ako se žele “gumičastiji” đevreci (kakve voli moj muž).
3.


Oblikovati “pljeskavice”, pa na sredini probosti prstom i vrteti da se napravi đevrek.
4.
Polako spuštati u ključalu vodu i kuvati 2 minuta (ili duže ako volite da budu baš onako “gumičasti”) .
5.
Na krpu pospite susam. Vaditi i ocediti đevreke i uvaljati u susam.
6.
Ređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 40 minuta tj. dok ne porumeni.
coolinarika.com