DVOBOJNI KEKSI.



Neko voli vaniliju a neko čokoladu. Napravite kekse koji će se dopasti svima.

Sastojci
BIJELA STRANA:
1 ½ šolja brašna
¼ kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
1/2 šolje putera sobne temperature
½ šolje smeđeg šećera
¼ šolje šećera


1 jaje
1 kašika ekstrakta vanilije
1 šolja sitno sjeckane mliječne čokolade

TAMNA STRANA:
1 ½ šolja brašna
¼ kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
1/2 šolje putera sobne temperature
¼ šolje kakaa
½ šolje smeđeg šećera
¼ šolje šećera
1 jaje
1 kašika ekstrakta vanilije
1 šolja sitno sjeckane mliječne čokolade

Način pripreme
U velikoj posudi pomiješajte outer, šećer i smeđi šećer.


Umutite jaje, vaniliju pa dodajte brašno i prašak za pecivo i prstohvat soli.
Dodajte sjeckanu čokolaku i pomiješajte.
U drugoj posudi umutite iste sastojke sa dodatkom kakaa.
Vadite kašiku jedne i druge smjese i lagano sastavite prstima.
Pecite 8 do 10 minuta u rerni zagrijanoj na 150 stepeni.
domacica.com