Brz, jednostavan i zdrav recept za bogati ručak u krugu vaše porodice…
Dobitna kombinacija uvijek jeste piletina i riža,a mi vam donosimo recept kako da vam to ispadne najbolje.
SASTOJCI:
piletina
kašika vegete
glavica luka
voda
100 ml ulja
200-250 gr riže
1 mrkva
biber,so i peršun
NAČIN PRIPREME:
Odvojiti piletinu na komade i posuti vegetom. Staviti tako da se peče 30 minuta u dubokoj tepsiji. Luk zatim sitno nasjeckati,mrkvu narendati i začiniti peršunom i vegetom. Rižu operite,procijedite i
dodajte u posudu pa sve izmiješati. U tepsiju sa mesom zatim dodajte mješavinu riže,povrća i malo promiješati. Preliti sve vodom i ponovo staviti da se peće. Pecite sve dok vam ne ispari sva tečnos i dok vam riža ne omekša.
anestezija.
SASTOJCI:
piletina
kašika vegete
glavica luka
voda
100 ml ulja
200-250 gr riže
1 mrkva
biber,so i peršun
NAČIN PRIPREME:
Odvojiti piletinu na komade i posuti vegetom. Staviti tako da se peče 30 minuta u dubokoj tepsiji. Luk zatim sitno nasjeckati,mrkvu narendati i začiniti peršunom i vegetom. Rižu operite,procijedite i
dodajte u posudu pa sve izmiješati. U tepsiju sa mesom zatim dodajte mješavinu riže,povrća i malo promiješati. Preliti sve vodom i ponovo staviti da se peće. Pecite sve dok vam ne ispari sva tečnos i dok vam riža ne omekša.
anestezija.
receptiideje.blogspot.ba