Priprema: Glavici kupusa nožem izdubiti korijen pa ju kuhati u većoj količini posoljene vode 10 min. Malo rashladiti i pažljivo odvojiti listove kojima treba odstraniti onaj tvrđi dio iz sredine. Rižu prokuhati sa malo vegete 15 min. Luk i pancetu narezanu na kockice kratko popržiti. U većoj posudi pomiješati meso, rižu, luk i pancetu, peršin, dodati začine pa umijesiti rukom u kompaktnu smjesu. Rukama raditi male valjčiće, slagati ih na list kupusa i zarolati u sarmice.
Slagati sarmice u namašćenu vatrostalnu posudu, preliti ih paradajzom u koji ste umiješali malo bosiljka, papra i vegete (ili soli) pa staviti peći u pećnicu na 180℃ oko 1 sat. U međuvremenu sarmice okrenuti da se zapeku i sa druge strane. Poslužiti u posudi u kojoj se peklo uz restani krumpir ili neki drugi prilog po želji. Dobar tek! recipeci.com hotgamecritics.blogspot.com
MUĆKALICA NA MAMIN NAČINZemljanu posudu premazati mašću, a onda u nju staviti luk, papriku i meso. Sve lepo promešati, posoliti, dodati začine po ukusu i kašičicu aleve papri…Saznaj više
Lazanje.Ovaj recept sam dobila od moje mame, a ona je dobila od svoje prijateljice. S ovim receptom sa sjevera Italije oduševiti ćete sve goste. Mljeveno meso…Saznaj više
ĆUFTICE OD PILETINE SA MOCARELOM!
Brzo, a tako ukusno!
Sastojci500 gr mlevenog pilećeg mesa2-3 kašikeprezli so i sveže mleveni biber1/2 veze vlašca malo sitno seckane ljute paprik…Saznaj više
Pileći paprikaš s noklicama.SastojciPotrebno je: 500 g belog pilećeg mesa 1 glavica crnog luka 1 šargarepa 2 čena belog luka 50 g korena celera 50 g korena pašk…Saznaj više
PECENA PILETINA SA SENFOM
Socna i ukusna piletina bez puno rada i vremena
Sastojci 1 kg. piletine, (batake, karabatake ili prsa) neociscene od kosti i koze 1/3 casa senf ( d…Saznaj više
Podvarak sa piletinomSastojciPotrebno je: 1 glavica kiselog kupusa 4 manje glavice crnog luka 2 čena belog luka lovorov list(adsbygoogle = window.adsbygoogle |…Saznaj više