ALI VI MOŽETE KORISTITI BILO KOJE MESO ZA OVAJ RECEPT. Fileti sa sosom od gljiva. Sastojci 500 gr pilećih prsa 4 kašike putera 1 luk
150 gr gljiva 250 ml pileće super ili kocka 1 kašika brašna ½ limuna sok peršun
Način pripreme Pileća prsa izrežite i istucajte. Posolite i pobiberite.
U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete. Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode. Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.
ŠOPSKA SALATA. GOTOVA ZA 20 MINUTICA!
Podrijetlo šopske salate i danas je predmetom rasprava, ali jedno je sigurno, šopska salata je neodoljiv prilog mesnim jelima sa žara. Ljuta papriči…Saznaj više