Najcesce koristim piletinu! Ovo je jedan takav rucak :)
SASTOJCI 500 g cureceg belog mesa ili pilećeg mesa 4 dl jogurta 100 g trapista 100 g hlebnih mrvica 2 kasike persuna
po ukusu biber, so malo ulja
PRIPREMA 1. Trapist izrendati na krupno, persun sitno iseckati a meso iseci na snicle. 2. U odgovarajucoj posudi izmesati trapist, persun i hlebne mrvice. 3. Snicle pobiberiti i posoliti po ukusu, umakati u jogurt i valjati ih u smesu sa trapistom. 4.
Vatrostalnu posudu podmazati uljem, sloziti pripremljene snicle, preostali jogurt i smesu za paniranje preliti preko njih i pokriti alu folijom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Skinuti alu foliju i ostaviti snicle da se zapeku do rumene boje.
Posluživanje Posluziti uz prilog i salatu po zelji :) coolinarika.com
ŠOPSKA SALATA. GOTOVA ZA 20 MINUTICA!
Podrijetlo šopske salate i danas je predmetom rasprava, ali jedno je sigurno, šopska salata je neodoljiv prilog mesnim jelima sa žara. Ljuta papriči…Saznaj više