Potrebno: 1 pakiranje gotovih kora za savijače 5-6 tikvica 50 dag bijelog kravljeg sira 5 jaja 5 žlica kiselog vrhnja
1 žlica grisa žličica praška za pecivo vegeta, sol, papar
Priprema: Tikvice oguliri i naribati. Pustiti da posoljene odstoje 15-tak minuta pa ocijediti rukama. Pomiješati sir sa 3 jaja, 2 žlice kiselog vrhnja i grisom. Začiniti po želji. Ja koristim vegetu, no ako niste ljubitelj možete začiniti solju i paprom. U lim premazan maslacom složiti jedan list kore pa po njemu rasporediti prvo tikvicu pa smjesu od sira a potom staviti drugu koru koju lagano pritiskujući rukama ‘nagužvati’ na veličinu lima. Postupak ponavljati sve dok ima nadjeva.
Završiti korom koju treba poravnati i izrezati na veličinu lima ukoliko je prevelika. Zaliti mješavinom jaja i kiselog vrhnja, pa izrezati bučnicu na kocke oštrim nožem kako bi se preljev od jaja i vrhnja rasporedio unutar bučnice. Peći bučnicu na 180℃ oko 30 min dok ne postana zlatno smeđa. Malo ohladiti i poslužiti rezanu na kocke. Može poslužiti kao fina zakuska za goste, kao lagani ručak uz neku konkretniju salatu, kao toplo predjelo ili pak ovako kao mi večeras – za večeru 😉 Ukusna je topla ili hladna a uz nju idealno paše čaša hladnog jogurta. Bučnica je inače tradicionalno zagorsko jelo, koje se tamo poslužuje kao toplo predjelo ili slani desertni kolač. Možete ju pripremiti i bez preljeva od jaja zamrznuti pa kada ste u gužvi je samo izvadite iz zamrzivača i pogurnete u pećnicu. recipeci.com
BRZA PITA. ZA NENAJAVLJENE GOSTE!
Niije da vas nisu obradovali svojom iznenadnom posetom, već vi samo nemate čime da ih poslužite. Imate, samo budite malo maštoviti.
Španska pita.
S…Saznaj više
Mnogo dobre pogacice. Pita bread!
Ukusni, mekani, predivni.
Sastojci1 solja 250 ml1+1/2 solja mlake vode3 solje bijelog brasna1 kasicica soli
1 kasicica secera1+1/2 kasicice germ…Saznaj više
UVRNUTA ŠTRUDLA - PITA. ŠTAGOD!
Super ukusna, bićete iznenađeni njenim okusom svima je postala omiljena, pa probajte i vi nećete se pokajati...SASTOJCIza testo600-700 gr ukupno-me…Saznaj više