250 g secera
1 kaf.soljica vode (0,75dl)
125 g margarina/maslaca
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
80 g cokolade
1-2 kasicice mlevene kafe
Glazura
100 g cokolade
3 kasike ulja
Priprema
1.
Postupak je isti kao kad se priprema bajadera, znaci skuvati sirup od secera i malo vode, kuvati 3-4 minuta.
2.
Pomeriti sa ringle i dodati prvo margarin ili maslac, mesati dok se na rastopi.
3.
Zatim, dodati samlevene orahe i keks, cokoladu i kafu, sve fino izjednaciti.
4.
Kad se smesa ohladi, oblikovati male kuglice, i u svaku utisnuti cacakalicom
otisak po sredini, da se dobije oblik zrna kafe.
5.
Dobro rashladiti, i spustati u glazuru od rastopljene cokolade, vaditi kasicicom, ponovo prevuci cackalicom otisak na istom
mestu, i staviti na celofan dok se glazura ne stegne.
6.
Gotova zrna kafe poredjati u male papirnate korpice.
7.
Za glazuru rastopiti cokoladu sa malo ulja na tihoj vatri, mozda ce biti potrebno nesto vise cokolade, ovde je navedena samo osnovna mera za glazuru.
Dobro rashladiti, i spustati u glazuru od rastopljene cokolade, vaditi kasicicom, ponovo prevuci cackalicom otisak na istom
mestu, i staviti na celofan dok se glazura ne stegne.
6.
Gotova zrna kafe poredjati u male papirnate korpice.
7.
Za glazuru rastopiti cokoladu sa malo ulja na tihoj vatri, mozda ce biti potrebno nesto vise cokolade, ovde je navedena samo osnovna mera za glazuru.