1/2 kg mekog brašna
1 sveži kvasac
1 kk šećera
1 kk soli
2 dl tople vode
0,5 dl ulja
2 kaš. šećera
kora od narandže – izrendana
med
suvo grožđe ili karanfilić
Priprema
1.
Umesiti glatko testo od brašna, vode, kvasca, šećera, ulja, narandžine korice i soli.
2.
Ostaviti na toplom pola sata da testo udvostruči volumen, premesiti ga, rastanjiti na debljinu 0, 5 cm, te napraviti 40 pogačica, (vaditi ih čašom ili odgovarajućom modlom).
3.
Jako je važno da bude tačno četrdeset kolačića, ako vam preostane testo zadnji kolačić može da bude nešto veći.
4.
Kolačiće izbosti na nekoliko
mesta sa bosiljkom, poređati u pleh i pustiti da malo nadođu.
5.
Peći ih 20-tak minuta i još tople premazati sa medom.
6.
Radi dekoracije u sredinu možete da stavite zrno suvog grožđa ili karanfilić.
kora od narandže – izrendana
med
suvo grožđe ili karanfilić
Priprema
1.
Umesiti glatko testo od brašna, vode, kvasca, šećera, ulja, narandžine korice i soli.
2.
Ostaviti na toplom pola sata da testo udvostruči volumen, premesiti ga, rastanjiti na debljinu 0, 5 cm, te napraviti 40 pogačica, (vaditi ih čašom ili odgovarajućom modlom).
3.
Jako je važno da bude tačno četrdeset kolačića, ako vam preostane testo zadnji kolačić može da bude nešto veći.
4.
Kolačiće izbosti na nekoliko
mesta sa bosiljkom, poređati u pleh i pustiti da malo nadođu.
5.
Peći ih 20-tak minuta i još tople premazati sa medom.
6.
Radi dekoracije u sredinu možete da stavite zrno suvog grožđa ili karanfilić.