VEOMA UKUSAN. Crumble Cheesecake sa jabukama.


OD KADA SAM NAŠLA OVAJ RECEPT ČESTO GA PRAVIM I TO U DUPLOJ MJERI. VEOMA UKUSAN.

Sastojci
Kora:
150 g Brasna
45g Smedeg secera
115 g Putera


Cheesecake:
22o g Krem sira (ja koristim Philadelphia)
1 Jaje
100g Secera

Jabuke:
2 srednje Jabuke
2 kasike Secera
1 kasika Cimeta
1/4 kaskice Muskatnih orahcica

Crumble:
85g Smedeg secera
70g Brasna




45g Zobenih pahuljica
170 g Putera

Ostalo:
50 ml Karamele

Priprema
1.
Zagrijati rernu na 180C(350F) i obloziti cetvrtastu tepsiju 20X20 cm (8x8 inch).
Kora: U jednu zdjelu staviti brasno i smedi secer dodati puter(sobna temperatura) izrezan na kockice i viljuskom mjesati da dobijete ujednacenu
smjesu sa komadicima putera velicine graska.Istresti u tepsiju i rukom pritisnuti da izravnate.Peci u rerni oko 15 minuta dok ne porumeni.
2.
Cheesecake:U medu vremenu,u drugu zdjelu kremasto umutiti kremasti sir i secer,dodati jaje i vanilju i mutiti da dobijete ujednacenu smjesu. 3.
Jabuke:
Oguliti jabuke i izrezati na kockice.Dodati secer,cimet i muskatne orahcice.Promjesati i ostaviti po strani.
4.
Crumble:
U zdjelu staviti brasno,smedi secer, zobenih pahuljica i puter izrezan na kockice.Uzeti viljusku pa napraviti smjesu istu kao i za koru da ima komadice putera kao grasak.Ako bude potrebno tj.ako 



vam je smjesa malo rjeda mozete dodati jos pahuljica i brasna.
5.
Kad je kora gotova izvaditi iz rerne pa prvo staviti smjesu za cheesecake. Izravnati.
6.
Zatim ravnomjerno posuti jabuke.
7.
Na kraju dodati crumble.Isto tako ravnomjerno rasporediti po kolacu. Staviti da se pece u rerni 40-50 minuta dok vam kolac ne bude gotov.Meni je trebalo 45 minuta.
8.
Ohladiti i kad servirate posuti toplom karamelom.
coolinarika.com