TORTA RADA! BRZO SE PRIPREMA.


BRZO SE PRIPREMA, UKUSNA I TO SU JOJ PREDNOSTI U LJETNIM DANIMA.
Vrlo ukusna, kremasta torta i brzo se priprema što je najbitnije.

SASTOJCI
KORA
6 jaja
6 kašika šećera
12 kašika oraha
1 kašika brašna
1 kašika ulja

FIL
1.5 l mleka
3 pudinga od vanile
4 kašike brašna
2 margarina ili maslaca (2 x 250 gr)
400 gr šećera u prahu
100 gr čokolade za kuvanje
100 gr mlevenih oraha



150 gr mlevenog keksa
100 gr kokosa
čokolada za ukrašavanje

PRIPREMA
1.
Za koru umutite prvo belanca u čvrst stneg, dodajte postepeno šećer, žumanca, kašiku brašna, 12 kašika oraha i kašiku ulja (ulje se dodaje zbog vlažnosti kore). Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, proverite čačkalicom kad je pečeno, ohladite i podelite na dva dela koncem, tako da se dobiju dve kore.

(Koristila sam kalup 28 cm)
Torta može da se sprema i u četvrtastom plehu, (22x33) s tim da se peče posebno svaka korica po pola od ove mere, jer su tanke.
2.
Skuvajte 1.5 litar mleka sa 3 pudinga od vanile i 4 kašike brašna. Dobro sjedinite i ostaviti da se ohladi. Povremeno ga promešajte da se ne uhvati korica.
3.
Umutite maragarin ili maslac (ili pola pola, ja sam tako uradila),sa 400 gr šećera u prahu. Dodajte ohlađeni skuvan puding. Sjedinite i podelite na 4 dela.
U 1. deo dodati 100 gr rastopljene čokolade
2. deo 100 gr mlevenih 



oraha
3. deo 150 gr mlevenog keksa
4. deo 100 gr kokosa
4.
Filovati tortu: kora 3. fil, 4. fil
kora 2. fil, 1. fil

Posuti rendanom čokoladom. Ostavite u frižider da se stegne i uživajte!

Ja sam filovala tortu tako što sam prvo koru stavila na tacnu, pa preko nje obod kalupa sa unutrašnjom stranom oboženom pek-papirom ali malo dužim nego što je bio obod. Pošto ima baš puno krema, kalup je bio pun do vrha. Može se jedan deo krema ostaviti i za ukrašavanje, to je već vama po volji.

Posluživanje
Torta je puno ukusna, iako je velika nestaje neverovatnom brzinom. Uživajte!
coolinarika.com

Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • TORTA SA JABUKAMA. SASTOJCI• 1,5 kg jabuka• 200 g šećera• 1 kašičica cimeta• 4 jaja• 8 kašika šećera• 1 dl ulja• 1 dl mleka• 8 kašika brašna (adsbygoogle = window… Saznaj više
  • ORIJENTAL TORTA. (URMA TORTA).Divna torta bogatog okusa .... Sastojci 10 jaja (bjelanaca) za koru 10 supenih kasika secera 3 supene kasike brasna 250 g sjeckanih oraha250 g sjecka… Saznaj više
  • BAČOKO TORTA. Savršen spoj banana i čokolade! SASTOJCIKore• 500 ml mlijeka• 6 kašika šećera• 250 g brašna• 3 kašike ulja• 1 kašika pekmeza• 2 kašike kakaa• 1 ka… Saznaj više
  • TORTA SA KRUŠKAMA. SASTOJCI Podloga• 300 g mljevenog keksa• 5 kašika šećera u prahu• 150 g otopljenog margarina• po potrebi soka od krušakaKrema• 4 veće kruške• 1,5 šo… Saznaj više
  • JOGURT TORTA S BRESKVAMA. Jogurt torta je postala neizostavni dio mojih proslava. Za dodatni užitak ovaj put sam je pripremila s breskvama. Neka ukrasi i Vaš stol u bilo ko… Saznaj više
  • ŠARENA PUNČ-TORTA. Ova torta verovatno deluje, kao naka savremena poslastica, ali recept je veoma star. Čini sa kao vrlo komplikovana za izradu, ali ustvari je dosta… Saznaj više
  • TORTA SA KOKOSOM I ČOKOLADOM.Odličan spoj kokosa i čokolade. SastojciBiskvit:8 kom bjelanaca + malo soli120 g šećera80 g oštrog brašna50 g kokosovog brašna2 čajne kašičice praška… Saznaj više
  • TORTA PREŽENCA.Recept koji već dugo imam izrezan čini mi se iz Glorie, pa da ga i zapišem jer je papirić na frižideru počeo blijediti. Sastojci 50 dag čokolade za k… Saznaj više
  • TARABA TORTA. SASTOJCI• 10 jaja• 250g cokolade za kuvanje• 250g putera ili margarina• 1 veca kutija plazme keks ili piskote (adsbygoogle = window.adsbygo… Saznaj više
  • TORTA SA BANANAMA. SASTOJCITijesto• 23 dag brašna (tip 550 Podravka)• 13 dag maslaca• 33 dag šećera• 2 kom jaja• 3 zrele banane• 3 žlice mlijeka• 1 pak.vanilin … Saznaj više