.lagane…fine…brze …sve po dva stanglice!
Sastojci
2 jaja
2dl. secera
2dl. mlijeka
2dl. griza
2dl. mljevenih oraha
2dl. jabuka-ribanih
2 v. zlice ulja
2 v. zlice brasna
2 v. zlice grozdica
2 m. zlice praska za pecivo
2 vanili secera
2 m. zlice cimeta
Glazura:
20dag. cokolade za kuhanje
2 v. zlice rastopljenog maslaca
Priprema
1.
Stalno miksajuci u mlijeku, postepeno dodavati sastojke ovim redom:
2.
jaja, secer, ulje, griz, mljevene orahe, naribane jabuke, brasno s praskom za pecivo
3.
i na kraju grozdice, cimet i vanili secer.
4.
Peci u zagrijanoj
pecnici na umijerenoj temperaturi oko 25 min.
5.
Topal kolac ukrasiti glazurom, i ostaviti da se dobro ohladi.
6.
Rezati na duge stanglice, ukusniji i socniji je kada malo odstoji.
coolinarika.com
2 v. zlice grozdica
2 m. zlice praska za pecivo
2 vanili secera
2 m. zlice cimeta
Glazura:
20dag. cokolade za kuhanje
2 v. zlice rastopljenog maslaca
Priprema
1.
Stalno miksajuci u mlijeku, postepeno dodavati sastojke ovim redom:
2.
jaja, secer, ulje, griz, mljevene orahe, naribane jabuke, brasno s praskom za pecivo
3.
i na kraju grozdice, cimet i vanili secer.
4.
Peci u zagrijanoj
pecnici na umijerenoj temperaturi oko 25 min.
5.
Topal kolac ukrasiti glazurom, i ostaviti da se dobro ohladi.
6.
Rezati na duge stanglice, ukusniji i socniji je kada malo odstoji.
coolinarika.com