
Brzi i jednostavan sočni kolač sa ukusom kajsije, savršen uz kafu, za doručak, uz čaj!
SASTOJCI
• Integralno brašno1 čaša
• Smeđi šećer1 čaša
• Mleko1/2 čaše
• Voda1.5 čaša
• Cimet1 kašičica
• Džem od kajsije (najbolje domaći, bez želatina)3 kašike
• Soda bikarbona2 kašičice
• Kokosovo ulje(može naravno i obično, u tom slučaju 1/3 čaše)2 kašičice
• Korica pomorandže
PRIPREMA
Zagrejati rernu na 200 C i pleh podmazati (kokosovim) uljem.
Sve sastojke pomešati i umutiti
mikserom, tako da se dobije fina, tečna smesa.
Peći na 200 C cca 45 minuta.
Vruć kolač odmah premažite slojem džema, kako bi što više upio i bio sočniji.
Kada se ohladi, iseći na kocke.
coolinarika.com
• Cimet1 kašičica
• Džem od kajsije (najbolje domaći, bez želatina)3 kašike
• Soda bikarbona2 kašičice
• Kokosovo ulje(može naravno i obično, u tom slučaju 1/3 čaše)2 kašičice
• Korica pomorandže
PRIPREMA
Zagrejati rernu na 200 C i pleh podmazati (kokosovim) uljem.
Sve sastojke pomešati i umutiti
mikserom, tako da se dobije fina, tečna smesa.
Peći na 200 C cca 45 minuta.
Vruć kolač odmah premažite slojem džema, kako bi što više upio i bio sočniji.
Kada se ohladi, iseći na kocke.
coolinarika.com