SLATKI PERECI.


SASTOJCI
Tijesto
150 g maslaca
40 g kristal šećera
50 ml vrhnja za šlag
300 g glatkog brašna



prstohvat soli

Premaz
po potrebi vode

Posip
2 – 3 jušne žlice krupnog šećera

+

PRIPREMA
U veću zdjelu prosijati brašno. Uzeti 1 jušnu žlicu i staviti sa strane – to će nam trebati kasnije za posip dok valjamo tijesto.
Maslac (sobne temperature) izrezati na listiće, staviti ga u sredinu zdjele i promiješati sa šećerom, dodati vrhnje i brašno (žlicu po žlicu) i zamijesiti tijesto.
Tijesto ne treba odstajati.

Radnu plohu po potrebi – sasvim lagano posuti sa brašnom ( to napraviti u više navrata). Tijesto podijeliti na pola i formirati dugačak valjak debljine cca 1 cm. Rezati ga na duljinu od 20 cm i formirati perece. Meni je ispalo 30 komada.

Perece staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih sa kistom umočenim u vodu (sasvim lagano) i 



posuti krupnim šećerom .
Peći na 175 °C (na srednjoj prečki), u prethodno ugrijanoj pećnici cca 12 min.
Pečene perece izvaditi i staviti ih hladiti na rešetku.
coolinarika.com


PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: