Biskvit
• 4 kom jaja
• 4 žlice šećera
• 8 žlica skuhane jake crne kave
• 10 dag mljevenih orha
• 15 dag brašna
• 1 kom praška za pecivo
Nadjev
• 3 dcl mlijeka
• 20 dag šećera
• 4 žlice škrobnog ili glatkog brašna
• 20 dag maslaca
• 1 žumanjak
Za glazuru
• 5 dag margarina
• 10 dag čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Prvo pripremiti smješu od suhih sastojaka: brašna, mljevenih oraha i praška za pecivo.
Istući bjelanjke.
Istući žumanjke sa šećerom, dodatii kavu, dobro izmiješati pa dodati suhe sastojke te na kraju istučene bjelanjke lagano žlicom umiješati.
Peći u limu vel 20×38 cm na 200°C oko 20 minuta.
Za nadjev istući žutanjak
sa šećerom i mlijekom, dodati brašno i mješajući skuhati na pari.
U ohlađenu smjesu dodati dobro izmućen maslac.
Ohlađen kolač vodoravno presjeći na pola te ga spojiti sa 2/3 nadjeva a ostatkom nadjeva premazati kolač odozgo.
Za glazuru otopiti margarin s čokoladom pa preliti po kolaču.
coolinarika.com