ROLADA SA BANANOM.



Nikad zaboravljene rolade s bananama, tzv. “mačje oči”, svakih se nekoliko godina pojavljuju u novoj varijanti.

Ovogodišnji trend su mljeveni bademi u kremi i aroma ruma, što će posebnooduševiti populaciju stariju od 18 godina!

SASTOJCI

Za biskvit
• 5 jaja
• 80 g šećera
• 50 g Pšeničnog oštrog brašna
• 17 g kakaa
• 1 Prašak za pecivo

Za kremu
• 5 jaja
• 100 g šećera
• 150 g čokolade
• 1 Vanilin šećer



• 200 g maslaca
• 100 g mljevenih badema
• 2 žlice ruma

Za nadjev
• 1 kg banana
• 1 žlica limunova soka

PRIPREMA
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
Pripremljenu smjesu izlijte u lim (vel. 40×32 cm) obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 18 minuta.
Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte i ostavite neka se ohladi.
Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte natrganu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi.
U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.
Oguljene banane poprskajte 



limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana. Biskvit zarolajte u roladu i izvana premažite preostalom kremom.

POSLUZIVANJE
Poslužite dobro rashlađeno i ukrašeno čokoladom.

SAVJET
Umjesto mljevenih badema u kremu možete staviti mljevene lješnjake ili orahe.
coolinarika.com