Sastojci:
1 i po litar mleka
10 kasika secera
250 gr margarina
5-6 kasika gustina
3 pudinga od vanile
300 gr mlevenog Plazma keksa
125 gr putera
125 gr secera u prahu
1 kutija piskota
1 kg banana
200 gr slaga
oko 400 ml soka od narandze
Priprema
1.
Skuvati fil od mleka, pudinga, secera i gustina, pa kada se fil ohladi, sastaviti sa 250 gr margarina.
2.
Umutiti puter i secer u prahu, dodati mleveni Plazma keks, pa ako je mnogo gusto, dodavati sok od narandze, dok se ne dobije smesa pogodna da se rukom razvuce po tacni. To je prva kora. Preko nje se stavi jedan deo fila.
3.
Onda se preko fila redjaju piskote, ali najpre se svaka umoci u sok od narandze. Preko piskota se opet stavi zuti fil, a odozgo poredjati banane koje secemo uzduz na pola i redjamo.
Preko banana se opet stavi malo zutog fila, a odozgo slag.
Posluživanje
U nedostatku cetvrtaste tacne, tortu sam napravila u okruglom plehu precnika 28 cm i bio je gotovo pun do vrha.
Dobro se rashladi i jede. Fantastican je ukus.
Jednostavno, a zaista jako lepo.
coolinarika.com
1 kg banana
200 gr slaga
oko 400 ml soka od narandze
Priprema
1.
Skuvati fil od mleka, pudinga, secera i gustina, pa kada se fil ohladi, sastaviti sa 250 gr margarina.
2.
Umutiti puter i secer u prahu, dodati mleveni Plazma keks, pa ako je mnogo gusto, dodavati sok od narandze, dok se ne dobije smesa pogodna da se rukom razvuce po tacni. To je prva kora. Preko nje se stavi jedan deo fila.
3.
Onda se preko fila redjaju piskote, ali najpre se svaka umoci u sok od narandze. Preko piskota se opet stavi zuti fil, a odozgo poredjati banane koje secemo uzduz na pola i redjamo.
Preko banana se opet stavi malo zutog fila, a odozgo slag.
Posluživanje
U nedostatku cetvrtaste tacne, tortu sam napravila u okruglom plehu precnika 28 cm i bio je gotovo pun do vrha.
Dobro se rashladi i jede. Fantastican je ukus.
Jednostavno, a zaista jako lepo.
coolinarika.com