Čokoladna rolada.
Sastojci
Biskvit
4 jaja
125 g šećera
3 žlice vruće vode
75 g glatkog brašna
50 g škrobnog brašna (gustin)
1-2 žličice praška za pecivo
malo naribane korice limuna
1 žlica ulja
Čokoladna krema
125 g tamne čokolade (50-70 % kakao mase)
1 jaje
70 g šećera u prahu
60 g maslaca
2 mala čepića arome vanilije (ili po želji ruma)
2.5 dl vrhnja za šlag
Priprema
1.
Žumanjke pjenasto istući sa 100 g šećera pa dodati vruću vodu . Bjelanjke istući sa 25 g šećera i prstohvat soli. U žumanjke dodati ostale sastojke i na kraju lagano umiješati izrađene bjelanjke.
2.
Veliku tepsiju od pećnice obložiti papirom za pečenje. Peći na 180°C 10-ak minuta. Još vrući biskvit izvaditi na mokru krpu i zarolati.
3.
Za kremu na pari miješati jaje, šećer u prahu i čokoladu. Dok je toplo umiješati maslac na izrezan na listiće. Pustiti da se ohladi. U ohlađeno dodati izrađeni šlag.Kremu hladite u hladnjaku, treba nekih 2h.
4.
Dio kreme ostaviti za premazati roladu. Biskvit se malo natopi kakaom, kavom, nescafeom, kako volite.
Na slici nije lijepo ispao
krug rolade jer nisam imala strpljenja čekati da se krema zgusne. Pravi stručnjaci u ukrašavanju nek se pozabave ljepšom slikom i učine ovu roladu neodoljivom, jer zbilja je. Mekana, sočna, ukusna....
5.
U biskvit možete dodati i kakao, ako se zaželite tamnije verzije rolade. Ako radite tortu sa ovom kremom, samo poduplajte sastojke. Krema je lagana i nije masna.
coolinarika.com