Neobična, malo više zahtevna, ali vredi... Gosti će ove sezone pamtiti samo vašu slavu!
Sastojci
Korice
800-900g brašna tip 400
2kk soli
1 kesica praška za pecivo
4 šoljice ulja
1/2 flaše piva (250ml)
100g pečenog susama
Fil I (crveni fil)
1 manji struk praziluka
1 konzerva tunjevine u salamuri
1/2 tegle šampinjona
100g maslinki
1/2 SK senfa
2 SK ajvara
so, biber, posni majonez po ukusu
Fil II (svetli fil)
450g kukuruza šećerca (obariti)
250g posnog kačkavalja (
2 konzerve tunjevine u salamuri
5-6 SK posnog majoneza (ili više, po ukusu)
so, biber po ukusu
Fil III (zeleni fil)
250g barene šargarepe
1/2 tegle kiselih krastavčića
1/2 manje konzerve graška
1/2 tegle šampinjona
šaka spanaća (barenog)
posni majonez po ukusu
so, biber po ukusu
I još...
1 margarin
posni majonez po potrebi
Priprema
1.
Korice ispeći dan ranije, na ovom plehu, 30x22cm. Napravite 6-8 korica (preporučujem da tortu pravite sa tri korice jer je sa četiri previsoka, pa se teže seče). Rastanjite testo, prenesite na pleh i odsecite višak, korice ne treba da budu pretanke. Peći ih na 180C, treba da budu bledo-žute (kao vanilice).
Do filovanja čuvajte u zvonu za tortu ili kesi. Lomljive su, pa pazite!
2.
Od ove mere ispadnu dve torte, verujte da nije previše!
Ako želite tortu sa 3 korice, od ostatka testa napravite korpice, pa punite salatama!
3.
Sastojke za filove prvo iseckajte, potom štapastim mikserom ili u blenderu usitnite. Na kraju dodajte po 1/3 umućenog margarina, i posnog majoneza po potrebi.
4.
Filuje se sledećim redom: korica-fil I-korica-fil II-korica. Stavite težu knjigu odozgo da se svi slojevi spoje. Narednog dana premažite sa filom III, odozgo ukrasite rendanim posnim kačkavaljem.
Možete da filujete i drugačijim redom, po želji, kao ja ovoga puta!
Možete odmah da stavite fil III pa četvrtu koricu, ako želite da vam torta bude viša, pa narednog dana
premažite posnim majonezom i pospete rendanim posnim kačkavaljem.
Ukoliko želite da vam fil III bude zeleniji, dodajte šaku spanaća (prethodno obarenog).
1.
Ukoliko vam je pravljenje korica zahtevno i komplikovano, možete da koristite korice za rozen-tortu (ima ih u velikim marketima ili rinfuzima), a u fil II dodate mleveni, pečeni susam.
2.
Možete da duplirate sastojke za filove, polovinu izmiksajte, a drugu polovinu servirajte kao salatu!
Posluživanje
Secite na štangle.
coolinarika.com
šaka spanaća (barenog)
posni majonez po ukusu
so, biber po ukusu
I još...
1 margarin
posni majonez po potrebi
Priprema
1.
Korice ispeći dan ranije, na ovom plehu, 30x22cm. Napravite 6-8 korica (preporučujem da tortu pravite sa tri korice jer je sa četiri previsoka, pa se teže seče). Rastanjite testo, prenesite na pleh i odsecite višak, korice ne treba da budu pretanke. Peći ih na 180C, treba da budu bledo-žute (kao vanilice).
Do filovanja čuvajte u zvonu za tortu ili kesi. Lomljive su, pa pazite!
2.
Od ove mere ispadnu dve torte, verujte da nije previše!
Ako želite tortu sa 3 korice, od ostatka testa napravite korpice, pa punite salatama!
3.
Sastojke za filove prvo iseckajte, potom štapastim mikserom ili u blenderu usitnite. Na kraju dodajte po 1/3 umućenog margarina, i posnog majoneza po potrebi.
4.
Filuje se sledećim redom: korica-fil I-korica-fil II-korica. Stavite težu knjigu odozgo da se svi slojevi spoje. Narednog dana premažite sa filom III, odozgo ukrasite rendanim posnim kačkavaljem.
Možete da filujete i drugačijim redom, po želji, kao ja ovoga puta!
Možete odmah da stavite fil III pa četvrtu koricu, ako želite da vam torta bude viša, pa narednog dana
premažite posnim majonezom i pospete rendanim posnim kačkavaljem.
Ukoliko želite da vam fil III bude zeleniji, dodajte šaku spanaća (prethodno obarenog).
1.
Ukoliko vam je pravljenje korica zahtevno i komplikovano, možete da koristite korice za rozen-tortu (ima ih u velikim marketima ili rinfuzima), a u fil II dodate mleveni, pečeni susam.
2.
Možete da duplirate sastojke za filove, polovinu izmiksajte, a drugu polovinu servirajte kao salatu!
Posluživanje
Secite na štangle.
coolinarika.com