Sastojci
Za salatu:
500 g kuvane ribe bez kostiju/ som, oslic/
500 g barene mesavine za rusku salatu
5 komada kiselih krastavcica
Posni majonez:
1/2 l vode
1 kasika vegete
3 kasike gustina/ skrobno brasno/
1 dl ulja
1/2 limuna sok
2 kasicice senfa
Priprema
1.
Ribu skuvati i ocistiti od kostiju
te je iseckati na sitnije komade.
2.
Povrce skuvati i prohladiti.
3.
Krastavce sitno iseckati i sjediniti
sa prethodnim sastojcima.
Po zelji posoliti.
4.
Staviti vodu da se kuva sa vegetom.
Kad prokljuca sa vodom se preliju
3 kasike gustina i vrati se na ringlu
da se kuva dok se ne zgusne smesa.
5.
Ovo se ovako radi da se ne bi stvorile grudvice.
Kad se masa zgusne skloniti sa ringle i mutiti
mikserom uz
dodavanje kap po kap ulja.
Dodati sok od limuna i senf i sve dobro sjediniti.
Ovim majonezom preliti povrce, sve dobro sjediniti
i ostaviti u frizideru da se dobro ohladi.
6.
Izmerila sam gustin i po ovim mojim kašikama je 30 g.
coolinarika.com
2 kasicice senfa
Priprema
1.
Ribu skuvati i ocistiti od kostiju
te je iseckati na sitnije komade.
2.
Povrce skuvati i prohladiti.
3.
Krastavce sitno iseckati i sjediniti
sa prethodnim sastojcima.
Po zelji posoliti.
4.
Staviti vodu da se kuva sa vegetom.
Kad prokljuca sa vodom se preliju
3 kasike gustina i vrati se na ringlu
da se kuva dok se ne zgusne smesa.
5.
Ovo se ovako radi da se ne bi stvorile grudvice.
Kad se masa zgusne skloniti sa ringle i mutiti
mikserom uz
dodavanje kap po kap ulja.
Dodati sok od limuna i senf i sve dobro sjediniti.
Ovim majonezom preliti povrce, sve dobro sjediniti
i ostaviti u frizideru da se dobro ohladi.
6.
Izmerila sam gustin i po ovim mojim kašikama je 30 g.
coolinarika.com