
Ovaj sam recept dobila od svoje tetke prije 20.godina i uvijek je omiljen u mojoj kuci. Jednostavan za napraviti a prekrasnog okusa. Gosti uvijek traze recept.
Sastojci
Biskvit:
4 jaja,
9 dkg secera,
9 dkg oraha,
2 stangle cokolade,
kakao prah,
brasno,prasak za pecivo.
Fil:
25 dkg oraha,
secer.
cokolada za glazuru
Priprema
Mutiti snijeg od 4 bjelanjka,dodati 9dkg secera.4 zumanjka.9dkg oraha,2 stangle cokolade,1 kasika kakao praha.2 zlice brasna i 1/2 praska za pecivo.Sipati u podmazan pleh i peci.
Fil: 25 dkg oraha i 20 dkg secera popariti u malo mlijeka.Uohladjeno dodati malo ruma.
Snijeg od 3 bjelanjka i 15 dag
secera umutiti na pari u cvrst snijeg.Ohladjenom masom preliti snite.
Istopiti 6dkg putera i 6 dkg cokolade.Preliti preko snijega.Svaki dio se ohladi i ohladjena masa se stavlja jedna preko druge.(umjesto cok.glazure moze se naredndati cokolada)
Posluživanje
Kad je ohladjeno rezati i posluziti.
coolinarika.com
brasno,prasak za pecivo.
Fil:
25 dkg oraha,
secer.
cokolada za glazuru
Priprema
Mutiti snijeg od 4 bjelanjka,dodati 9dkg secera.4 zumanjka.9dkg oraha,2 stangle cokolade,1 kasika kakao praha.2 zlice brasna i 1/2 praska za pecivo.Sipati u podmazan pleh i peci.
Fil: 25 dkg oraha i 20 dkg secera popariti u malo mlijeka.Uohladjeno dodati malo ruma.
Snijeg od 3 bjelanjka i 15 dag
secera umutiti na pari u cvrst snijeg.Ohladjenom masom preliti snite.
Istopiti 6dkg putera i 6 dkg cokolade.Preliti preko snijega.Svaki dio se ohladi i ohladjena masa se stavlja jedna preko druge.(umjesto cok.glazure moze se naredndati cokolada)
Posluživanje
Kad je ohladjeno rezati i posluziti.
coolinarika.com