LEDENA TORTA



SASTOJCI:
Za biskvit:
• 6 jaja
• 180 g šećera
• 180 g Pšeničnog oštrog brašna
• limunova korica

Za kremu:
• 250 g maslaca
• 250 g šećera u prahu
• 6 žumanaca



• 100 g čokolade
• 6 bjelanjaka
• 6 žlica šećera u prahu

Za ukrašavanje:
• 400 mlslatkog vrhnja

PRIPREMA:
1. Smjesu za biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za torte, a od drugog dijela ispecite u tepsiji pravokutni oblik, kako biste mogli izrezati trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obujam oblika za tortu.
2. Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom.
3. Priprema kreme: maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte. Zatim postupno miješajući dodavajte žumanca i omekšanu čokoladu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu.
4. Dobivenu kremu izlijte



 na biskvit i stavite u hladnjak neka očvrsne.

Posluživanje
Gotovu tortu izvadite iz kalupa, stavite na tanjur i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem odozgo i sa strane te do posluživanja ostavite u hladnjaku.

Savjet
Istu tortu možete pripremiti i bez čokolade.
coolinarika.com
Filed under  |